Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Kwartaalcijfers Q2/2018: de iPhone X doet het tóch geweldig

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
oledschermen van LG


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteravond zijn cijfers voor het tweede fiscale kwartaal van 2018 bekendgemaakt. De getallen waren veel beter dan veel analisten hadden verwacht. Volgens Apple was het zelfs het beste tweede kwartaal aller tijden – met ‘sterke omzetgroei wat de iPhone, diensten en wearables’ betreft, aldus Tim Cook. De iPhone X scoorde qua verkoopcijfers ‘elke week’ beter dan alle andere iPhones. Dat was ook al het geval in het eerste kwartaal. Overigens is Apple ook nog eens in alle delen van de wereld gegroeid. In China (inclusief Hongkong) en Japan zelfs met meer dan 20 procent.

iPhone X

Records verpletterd

In totaal boekte Apple een omzet van 61,6 miljard, een jaar geleden was het ‘slechts’ 52,9 miljard. De winst was 13,8 miljard (11 miljard in hetzelfde kwartaal in 2017). Het belangrijke getal van de verkochte iPhones ging omhoog naar 52,2 miljoen stuks (in vergelijking met een jaar geleden: 50,8 miljoen). Bij de iPad was de groei kleiner: van 8,9 miljoen exemplaren in 2017 naar 9,1 miljoen in 2018. De Mac-verkopen liepen een klein beetje terug. Van 4,19 miljoen in kwartaal afgelopen jaar naar 4,07 miljoen in 2018. Hiervoor is echter snel een reden gevonden, want de laatste nieuwe Macs zijn al een tijdje geleden uitgekomen.

Apple Pay naar meer landen

Natuurlijk ging het tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers niet alleen maar om getallen. Apple gebruikte de presentatie ook om een klein nieuwtje naar buiten te brengen. Apple Pay komt namelijk naar meer landen! Maar nee, Nederland en België horen daar helaas nog steeds niet bij. In Noorwegen, Polen en Oekraïne mogen de Apple-gebruikers uitkijken naar Apple’s betaaldienst. Een officieel datum is nog niet bekend, maar volgens eerdere geruchten moet het in juni 2018 zo ver zijn. Mooi nieuws voor die landen, maar we vinden het inmiddels toch wel hoog tijd dat Apple Pay naar de Benelux komt. De dienst ging immers al in 2014 van start in de VS.


kooptip