Terug naar Kwartaalcijfers: iPhone blijft populair; iPad-verkoop zakt verder weg
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kwartaalcijfers: iPhone blijft populair; iPad-verkoop zakt verder weg

Door Jelle Mol28 april 2015 08:482 min. leestijd0

Uit de kwartaalcijfers die Apple vannacht heeft gepubliceerd blijkt dat het bedrijf het afgelopen kwartaal 27% meer omzet heeft behaald dan het jaar ervoor. De omzet komt uit op 58 miljard dollar; de winst bedraagt 13,6 miljard dollar. De goede financiële resultaten zijn voornamelijk te danken aan het aanhoudende verkoopsucces van de iPhone. Ook van de Mac werden 10% meer exemplaren verkocht dan het jaar ervoor.

Kwartaalcijfers Q2/2015

Het betreft de hoogste omzet en winst na vorig kwartaal, waarin alle records werden gebroken. De trend die toen werd ingezet, weet Apple dus voorlopig vast te houden. De iPhone blijft het erg goed doen, met 40% meer verkochte apparaten dan in in hetzelfde kwartaal in 2014. Tim Cookt stelt dat de smartphone het erg goed doet in opkomende markten en signaleert bij de iPhone 6 ook meer overstappers dan bij vorige iPhones. Zo’n 20% van de iPhones die momenteel in omloop zijn, betreffen een iPhone 6 of 6 Plus.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Daling in iPad-verkoop

Een minder positieve trend is de aanhoudende daling in de verkoop van iPads. De iPad Air 2 en mini 3, die afgelopen oktober werden geïntroduceerd, kunnen het tij blijkbaar niet keren want ook het afgelopen kwartaal werden er 23% minder iPads verkocht dan het jaar ervoor. Cook schrijft dit toe aan kannibalisatie door de grotere iPhone en de Mac, maar is er zeker van dat de daling op den duur zal stabiliseren. Bovendien ziet hij kansen in het bedrijfsleven middels Apple’s samenwerking met IBM.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar