Terug naar Apple loopt niet weg voor kritiek MacBook Pro: ‘We luisteren ernaar'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple loopt niet weg voor kritiek MacBook Pro: ‘We luisteren ernaar'

Door Koen van Ekeren6 december 2017 15:232 min. leestijd0

We horen niet vaak iets rollen uit de mond van Jony Ive, die graag op de achtergrond blijft. In een interview in het Hirshhorn Museum in Wasington laat Apple’s belangrijkste ontwerper echter van zich horen. Hier gaat in onder meer in op kritiek over de MacBook Pro.

MacBook Pro met Touch Bar

Kritiek MacBook Pro

Het afgelopen jaar kreeg de MacBook Pro veel kritiek te verduren. Zo vonden verschillende gebruikers de veelbesproken Touch Bar maar een gimmick. Zeker omdat het merendeel van de software-ontwikkelaars de functietoetsen links laten liggen, zou de Touch Bar veel te weinig toevoegen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast moet het vlindertoetsenbord het veelvuldig ontgelden. Een klein beetje stof onder het toetsenbord zou er al voor zorgen dat toetsen niet meer reageren, of dat de toetsen tekens dubbel typen. Bovendien is een slecht functionerend vlindertoetsenbord zeer moeilijk te repareren en loopt de schade al snel op tot zo’n zeshonderd euro.

In het interview bevestigt Ive dat Apple niet blind is voor kritiek MacBook Pro. ‘Klachten over de MacBook kunnen we niet genoeg krijgen. Want we luisteren ernaar. Echt: we luisteren.’

Kritieken

De Touch Bar en het vlindertoetsenbord zijn niet de enige kritieken aan de MacBook Pro. Een andere veelgehoorde klacht gaat over de USB-C poorten van de MacBook-laptops, waardoor gebruikers vaak extra adapters en kabels moeten aanschaffen. Daarnaast zou de batterijduur slechter zijn dan vergelijkbare Windows-pc’s en bevat het besturingssysteem de laatste tijd te veel beveiligingslekken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar