Terug naar Krijgt de iPhone een airbag?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt de iPhone een airbag?

Door Redactie iCreate18 november 2011 17:152 min. leestijd0

De iPhone 4 en 4S hebben zowel van voren als van achteren een dunne glasplaat. Qua design allemaal heel fraai, maar het is wel oppassen geblazen: je hoeft hem maar een keer te laten vallen, of ergens tegenaan te stoten,  en je hebt al een barst of ster in het glas.

Absorptielaag

Volgens Patently Apple heeft Apple patent aangevraagd op een soort airbag voor de iPhone, die beschadiging van het display moet voorkomen. Wat moet je je daar nou bij voorstellen? Wel, de tekening laat zien dat er tussen het glas en de behuizing een soort absorptielaag (van gel, foam of zoiets) wordt aangebracht. Wanneer je toestel valt, registreert een speciale sensor dat en wordt de absorptielaag ‘opgeblazen’, zodat hij dient als stootkussen. Op die manier moet de glasplaat als het ware de kans krijgen zich direct bij het pokie magic raken van de grond in de behuizing ‘terug te trekken’.

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Onbeschadigd

Of het ook zo goed werkt als het klinkt, laten we maar even in het midden. Het is in elk geval een leuk idee. Nu is het zo dat barsten in de glasplaat vaak niet worden gerepareerd, want het eronder liggende touchscreen is meestal nog onbeschadigd. Op het functioneren van de multitouchbediening heeft een barst in het glas dan geen effect. Maar een iPhone met een gebarsten glasplaat, dat is geen gezicht natuurlijk en het maakt hem extra kwetsbaar.

De iPhone 13 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis KPN hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar