Terug naar Krijg toegang tot de geblokkeerde app News van iOS 9
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijg toegang tot de geblokkeerde app News van iOS 9

Door Daan Jeuken30 oktober 2015 12:332 min. leestijd0

News icon

De News-app is één van de grootste nieuwe functies van iOS 9. In deze app kun je een persoonlijke krant samenstellen, die precies al het nieuws klaarzet dat jij wilt lezen en persoonlijke suggesties doet. En dat allemaal in een prachtige en overzichtelijke weergave. Eén minpuntje: hij is alleen in Amerika, Australië en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Althans, zo verkondigde Apple het. Maar met een kleine truc verschijnt de app pardoes op je thuisscherm.

Landinstellingen aanpassen

News verschijnt op je iPhone of iPad als je de landinstellingen aanpast naar één van de drie eerder genoemde landen. Kan dat zomaar? Ja. Zitten daar geen nadelen aan? Nou, geen grote. Het enige dat wij hebben gemerkt is dat in Agenda de verkeerde nationale feestdagen staan (althans, het zijn niet de onze) en in Kaarten de route-instructies in mijlen worden weergegeven (maar dat kun je via ‘Instellingen>Kaarten’ weer terugzetten).

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Er zit nog wel één addertje onder het gras: News toont alleen nieuws van bronnen uit de drie genoemde landen. Je treft er dus alleen Engelstalige content aan en zult ook niets lezen over de intocht van Sinterklaas. Maar voor internationaal nieuws is News een geweldige app.

landinstellingen

Zo werkt het

Ga in de app Instellingen naar ‘Algemeen>Taal en regio>Regio’. Kies de VS, Australië of het Verenigd Koninkrijk en tik op ‘Gereed>Ga door’. Het scherm wordt zwart, daarna staat News op het thuisscherm. Start hem op, geef zo nauwkeurig je voorkeuren aan en geniet van de content die voor je klaargezet wordt.

News-app: verslavend

We hebben zelf de News-app afgelopen week uitgeprobeerd en zijn zeer enthousiast. Zeker als je gewend bent om internationale nieuwssites bij te houden, dan is dit met News veel leuker, mooier en overzichtelijker. En volg je bepaalde onderwerpen, Apple bijvoorbeeld, dan vind je al het nieuws hierover, verzameld van alle News-bronnen. Zo vind je ook nog eens nieuws dat je anders waarschijnlijk niet was tegengekomen. En heb je gewoon behoefte aan leesvoer, dan biedt For You een hele afdeling met nieuwsartikelen die speciaal voor jou zijn klaargezet, gebaseerd op je voorkeuren en leesgedrag. We kunnen niet wachten tot News ook Nederlandse bronnen toelaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar