Terug naar 'Koptelefoonaansluiting opgeofferd voor symmetrische iPhone 7'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Koptelefoonaansluiting opgeofferd voor symmetrische iPhone 7'

Door Laura Grootaarts14 augustus 2016 12:122 min. leestijd0

De geruchten over het verdwijnen van de reguliere koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 zijn zó hardnekkig dat het ons zou verrassen als deze er straks nog wel op zit. Maar waarom moet deze aansluiting het veld ruimen?

Waarom moet de koptelefoonaansluiting weg?

Het meest gehoorde scenario is dat er zo ruimte wordt gecreëerd voor een extra speaker, zodat de iPhone stereo geluid voortbrengt. Het zou ook kunnen dat Apple de nieuwe iPhone 7 nog dunner wil maken, net zo dun als de iPod touch. Nog een optie: er komt zo ruimte vrij voor interne onderdelen, bijvoorbeeld een grotere batterij. Wat ook kan, is dat Apple al voorziet dat muziek beluisteren via een kabeltje zijn langste tijd gehad heeft – Apple verwijdert wel vaker onderdelen uit hun producten die niet meer toekomstproof zijn.

Zo kunnen we nog wel vijf redenen opnoemen om het schrappen van de koptelefoonaansluiting goed te praten. Maar het nieuwste argument over het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting, is wel heel bijzonder. Het zou enkel en alleen een cosmetische ingreep zijn, zodat de onderkant van de nieuwe iPhone 7 er strak en symmetrisch uitziet.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Tekeningen iPhone 7

Ontwerp iPhone 7

Het Franse NowhereElse laat ons technische tekeningen van de nieuwe iPhone 7 zien, en deze maken duidelijk dat er geen extra speaker zit. Er komt weliswaar een extra speakergrill, maar hierachter zit geen luidspreker. Helemaal nutteloos is het roostertje overigens niet, hij herbergt namelijk de microfoon. De betrouwbaarheid van de tekeningen valt te betwijfelen: met een beetje tekentalent en gevoel voor techniek kom je al een heel eind.

Begin september weten we hoe het zit. Dan verwachten we de Apple keynote, waarin een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe iPhone 7.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar