Terug naar Komt Apple in 2017 met een ‘iPhone Edge?’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt Apple in 2017 met een ‘iPhone Edge?’

Door Laura Grootaarts23 augustus 2016 16:522 min. leestijd0

We zijn nog volop aan het speculeren over wat we van de nieuwe iPhone volgende maand kunnen verwachten, maar sommigen zijn nu al druk bezig met de iPhone die Apple in 2017 gaat uitbrengen. Volgens het Japanse Nikkei Asian Review (via Cult of Mac) belooft de tiende verjaardag van de iPhone een heel bijzondere te worden.

Gebogen OLED-scherm

Volgend jaar zouden er niet twee, maar drie nieuwe iPhones worden gelanceerd. Twee daarvan krijgen een vlak scherm in de al bekende maten: 4,7 en 5,5 inch. Maar het gaat om het derde toestel. Dit model krijgt een schermdiagonaal van minimaal 5,5 inch en heeft een gebogen scherm op basis van OLED. Het gaat, je verwacht het misschien al, om het duurste model. OLED heeft verschillende voordelen, zo is het energiezuiniger, komt de kleur zwart beter uit de verf en reageert het scherm een stuk sneller dan je gewend bent.

samsung-galaxy-s7-edge

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Smarpthones met gebogen randen kennen we al van Samsung: denk aan de Samsung Galaxy S6 en de S7 Edge. Samsung zou de leverancier worden van de nieuwe schermen. Het lijkt er echter op dat de fabrikant te weinig capaciteit heeft om schermen te leveren voor zowel de eigen telefoons als voor Apple. Daarom gaat ook Apple-fabriek Foxconn een rol spelen in de productie.

Te ambitieus voor de iPhone 7

Het is overigens niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een OLED-scherm op de iPhone. Afgelopen voorjaar sprak de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo over een dergelijk toestel met een formaat van 5,8 inch. Ook toen al werd aangenomen dat de techniek te ambitieus was om dit jaar nog in de iPhone te verwerken. Deze iPhone verwachten we volgende maand. Naar het schijnt gaat dit toestel ontzettend veel lijken op de huidige iPhone 6s (Plus).

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar