Terug naar Knallende kwartaalcijfers beloond met koersdáling
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Knallende kwartaalcijfers beloond met koersdáling

Door Redactie iCreate19 oktober 2010 17:062 min. leestijd2

Spannend, dat zijn de kwartaalcijfers van Apple. Afgelopen maanden verkocht Apple meer iPads dan Macs en de spaarpot groeide naar 51 miljard (!) dollar, toch daalde de aandelenkoers.

Het succes van de iPad
Afgelopen kwartaal vlogen 4,19 miljoen iPads over de toonbank. Dat maakt Apple’s tablet populairder dan de computers van hetzelfde merk. Daarvan zijn er ‘slechts’ 3,89 miljoen verkocht. Wat is het geheim van de iPad? Het grote display, aldus Steve Jobs. Andere tables maken bijna allemaal gebruik van een 7-inch scherm, dat is volgens de Apple-baas ‘echt te klein’. ‘Wij vinden tien inch de minimale maat’. Een display van 7-inch, zo legt Jobs uit, is slechts 45 procent van de oppervlakte van het iPad-scherm.

51 miljard in kas, en nu?
Apple heeft 51 miljard dollar op de bank staan. Dat is een exorbitant bedrag, wat gaan Jobs en kornuiten hiermee doen? Een paar miljard apart leggen voor het uitbetalen van rechtszaken is niet onverstandig. Eerder deze maand kreeg Apple nog een boete opgelegd van 625,5 miljoen dollar. Met zulke forse schadevergoedingen gaat het hard met je miljardenbudget. Dat neemt niet weg dat er tientallen miljarden over blijven voor interessante investeringen. Zo zou Apple – in theorie – een stokje kunnen steken voor het samenwerkingsverband tussen Adobe en Microsoft, door Adobe te kopen. Of Adobe dat wil is een tweede, maar Apple is er rijk genoeg voor.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Rijk door Apple-aandelen
Gisteravond was één Apple-aandeel tot op de cent nauwkeurig 318 dollar waard. Dat was op de lanceerdag van de iPad wel anders, toen kostte hetzelfde stukje Apple slechts 237 dollar. Dat is een koersstijging van 34 procent, die we deels aan de iPad te danken hebben. Als je dat van te voren had geweten…

Het ‘had ik dat van te voren geweten’-gevoel kent Ron Wayne als geen ander. Hij wordt bestempeld als ‘Apple’s vergeten oprichter’ en was ooit de gelukkige eigenaar van 10 procent van de Apple-aandelen. Deze aandelen zouden gisteravond 29 miljard dollar waard zijn geweest. Maar helaas, Wayne verkocht zijn aandelen op 12 april 1976 voor 800 dollar, toen hij Apple verliet.

Het aandeel Apple opende vandaag vijf procent lager. Goede cijfers en toch een koersdaling? Ja, beleggers zijn teleurgesteld over het aantal verkochte iPads, zij hadden ingezet op 5 miljoen verkochte exemplaren.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lars
Lezer
Lars

Zal die Wayne zichzelf voor z’n kop slaan.

winfred
Lezer
winfred

zo zie je maar, de beurskoers is ook een groot deel ogebouwd uit managing expectations…