Terug naar Kijktip: 4 muzikale documentaires op Netflix
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kijktip: 4 muzikale documentaires op Netflix

Door Laura Grootaarts29 januari 2016 17:012 min. leestijd1

Netflix is natuurlijk uitermate geschikt om urenlang series en films te kijken. Maar ook als je niet zo van fictie houdt, is er nog van alles te beleven op Netflix. Het aanbod aan documentaires is namelijk enorm, en ze gaan over alle mogelijke onderwerpen. Dit zijn vier interessante documentaires met muziek in de hoofdrol – voor als je de finale van The Voice liever aan je voorbij laat gaan.

What happened, Miss Simone?

Het zijn bijna meezingers, My Baby Just Cares for Me en Ain’t got No van de activiste Nina Simone. Maar achter deze toegankelijke muziek ging een behoorlijk ontoegankelijke dame schuil. Zeer getalenteerd, maar ook met minder fijne karaktertrekken.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

This is it

Michael Jackson liet een documentairemaker meelopen tijdens de voorbereiding op een legendarische reeks concerten. Dat de King of Pop nog voor het eerste concert zou overlijden, had niemand voorzien. Het maakt deze documentaire behoorlijk wrang.

Kurt Cobain: Montage of Heck

Tieners dragen tegenwoordig t-shirtjes met daarop Nirvana, zonder te weten dat het om een band gaat. Deze geautoriseerde documentaire geeft een inkijkje in het leven van de iconische rockzanger.

Alive inside

Geen popidolen aan het einde van dit rijtje. Ouderen die dementeren, leven vaak in hun eigen wereldje. Maar laat ze naar muziek luisteren, en gevoelens en herinneringen herleven weer. Muziek doet wonderen, dat blijkt maar weer eens uit deze aangrijpende documentaire.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Terry Stooker
Lezer
Terry Stooker

En als je ze allemaal gezien hebt, dan is Artifact van 30 Seconds to Mars ook een aanrader. Over de macht van de platenmaatschappijen en misstanden in de muziekindustrie – dus niet alleen voor liefhebbers van de wat hardere muziek.
https://www.youtube.com/watch?v=5xgz-5vIo_4