Terug naar Neem een kijkje in Apple’s geheime designstudio van Jony Ive (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Neem een kijkje in Apple’s geheime designstudio van Jony Ive (video)

Door Daan Jeuken3 februari 2017 14:052 min. leestijd0

Apple is ’s werelds geheimzinnigste bedrijf: wat er binnen de muren in Cupertino gebeurt, moet zelfs voor de mensen die er werken zo veel mogelijk in het ongewis blijven. Maar binnen dat goed beveiligde pand ligt één kamer waar de echte magic happens: de designstudio van Jony Ive. Deze kamer is nog bijna mysterieuzer dan de graftombe van Toetanchamon. Dankzij een ex-werknemer van Apple krijgen we nu eindelijk een idee over hoe de prachtige Apple-producten tot stand komen.

Achter het ijzeren gordijn

Wat er in Apple’s designstudio gebeurt, wordt bij Apple intern beschreven als ‘achter het ijzeren gordijn’. Hier staan de prototypes van de Apple-producten van de komende drie jaar. De projecten zijn zo geheim dat zelfs enkele VP’s van Apple geen toegang hebben tot de studio. Steve Jobs kwam er bijna dagelijks, om bovenop de ontwikkelingen binnen zijn bedrijf te blijven.

De designstudio van Jony Ive

Cult of Mac bracht onlangs een prachtige video uit waarin de designstudio van Jony Ive in kaart wordt gebracht. Aan de hand van de verhalen van een werknemer die er tien jaar actief was, wordt nauwkeurig in beeld gebracht hoe de studio is ingedeeld. Wat gebeurt er waar en hoe wordt ‘design’ bij Apple uitgevoerd? Van de koffiehoek en de geblindeerde ramen tot de demotafels en de model-werkplaatsen. Het geeft een geweldige inkijk in een van de grootste geheimen binnen het bedrijf.

Bewegende beelden

De blauwdruk van bovenstaande video werd onlangs bevestigd door een video van Apple zelf. Ter promotie van het boek Designed by Apple in California, praat Jony Ive 2,5 minuut over design bij Apple. De beelden geven een zeldzaam kijkje in het design lab en onderstrepen de schetsen van bovenstaande video. Dichter bij de geheimen achter het ijzeren gordijn zul je waarschijnlijk nooit komen.

Verhuizing naar Campus 2

De studio waar zoveel historie is geschreven, heeft overigens zijn beste tijd gehad. Apple’s ruimteschip is immers bijna klaar en dan gaat ook de design-afdeling verhuizen. Het zal waarschijnlijk ook de geheimzinnigste verhuizing ooit zijn. Iemand moet immers die prototypes van de iPhone 9 overhuizen …

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar