Terug naar Keynote: Dit mogen we verwachten (en dit niet)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Keynote: Dit mogen we verwachten (en dit niet)

Door Daan Jeuken15 oktober 2014 11:164 min. leestijd0

Apple event 16 oktober

Morgen betreedt Apple weer het podium voor de derde en waarschijnlijk laatste keynote van 2014. Wat mogen we verwachten van morgen en waar mogen we alleen op hopen? iCreate zet alles voor je op een rijtje.

iPad Air 2: Zeker

De iPad wordt al jaren in oktober gelanceerd, dus de opvolger van de iPad Air lijkt een zekerheidje. Er zijn zelfs al onderdelen uitgelekt, waaruit blijkt dat de Air 2 een A8X-chip en 2GB RAM krijgt – wellicht om een hogere resolutie (Retina HD?) te ondersteunen of geavanceerdere multitasking mogelijk te maken. Ook zal de iPad de vingerafdruksensor Touch ID krijgen en lijkt er een gouden modelletje op komst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zie ook: Overzicht – Geruchten iPad Air 2

A8X

iPad mini 3: Vraagteken

Rondom een nieuwe iPad mini is het nog verdacht rustig. De mini werd vorig jaar op specificatiegebied gelijkgetrokken aan de iPad Air, maar het heeft er nu alle schijn van dat de mini nog even blijft zoals hij is.

iPad Plus: Onwaarschijnlijk

Naast een kleinere iPad verwachten we donderdag ook geen grotere te zien. Er gaan weliswaar al jaren geruchten over een 12.9-inch iPad, maar erg concreet zijn deze geluiden nog nooit geworden. Als Apple er nu een zou lanceren, zou het die ongetwijfeld voor kerst in de winkels willen hebben liggen. Als dat de bedoeling zou zijn, zou deze iPad Plus al lang in de productie moeten zijn en dan hadden wij al lang uitgelekte onderdelen voorbij zien komen.

iMac met Retina-display: Waarschijnlijk

Eén nieuwe iPad dus, dat belooft niet zo’n spannende keynote te worden. De grootste knaller van de presentatie zal daarom de 27-inch iMac zijn. De flinterdunne iMac zag eind 2012 het levenslicht; de 21,5-inch ging eind dat jaar nog in de verkoop, de 27-inch liet tot januari 2013 op zich wachten. Nu krijgt Apple’s desktop-Mac waarschijnlijk een haarscherp Retina-display en zijn de rollen omgedraaid. Volgens KGI is de 27-inch klaar om nog dit jaar verscheept te worden, maar moet de kleinere wachten tot begin volgend jaar.

iMac 2012

MacBook Air met Retina-display: Te vroeg

De MacBook Air snakt ook naar een Retina-display, maar volgens hetzelfde KGI steken productieproblemen bij Intel hier voorlopig een stokje voor. De nieuwste processors zijn nog niet breed beschikbaar, waardoor Apple de nieuwe MacBooks voorlopig moet uitstellen.

Software: Ongetwijfeld

Tot dusver dus twee onderwerpen: iPad Air 2 en iMac met Retina-display. De rest van de tijd zal waarschijnlijk gevuld worden met software. OS X Yosemite zal spoedig worden gelanceerd, wij verwachten direct na de keynote, dus daar zal ongetwijfeld over gesproken worden. Tevens hopen we dat Apple wat nieuw licht kan schijnen over de nieuwe Foto’s-app en van ons mag er ook wel wat liefde naar iWork en iLife.

One More Thing: Televisie?

Krijgen we weer een One More Thing? Tim Cook verkondigde de afgelopen jaren regelmatig in 2014 ‘nieuwe productcategorieën’ te gaan presenteren. Meervoud dus. Tot dusver hebben we alleen de Apple Watch gekregen, al zou je Apple Pay ook als categorie kunnen beschouwen. Anders mogen we wellicht nog hopen op een verrassing.

De uitnodiging van de keynote sprak: ’It’s been way too long’ – dat kan weer op tig verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Tim Cook verkondigde de afgelopen jaren ook regelmatig dat hij, zodra hij de tv aanzet, het idee heeft dertig jaar terug te gaan in de tijd. Dat is ‘way too long’. Gaan we dan eindelijk een televisie zien? Of een update van de huidige Apple TV? De voortekenen zijn niet gunstig, want er zijn praktisch geen geruchten over. Maar hoop doet leven …

Livestream

De keynote begint morgen om 19:00 Nederlandse tijd. Live meekijken kan, want Apple streamt de beelden live naar de website, iTunes en de Apple TV.

Tim-Cook-keynote-klein

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar