Terug naar Karin Velthorst én Jesse van Paridon zijn allebei nep
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Karin Velthorst én Jesse van Paridon zijn allebei nep

Door Arjan Kropman26 april 2015 22:553 min. leestijd1

We hebben allemaal een mening over social media. Ze zijn geweldig voor marketeers, vernietigend voor de sociale contacten en levensgevaarlijk voor je persoonsgegevens. Wat je er ook van vindt, je zal moeten toegeven dat ze soms voor ophef zorgen.

Linda de Mol

Linda de Mol

Weet ik veel

Zaterdagavond won in het RTL-programma ‘Weet Ik Veel’ een mevrouw met de naam Karin Velthorst 3.000 euro. Deze gelukkige Karin woont in Doetinchem. Een jongeman met de naam Jesse van Paridon zag het programma en Googelde haar naam om er vervolgens achter te komen via haar Facebook-pagina dat de jongedame bij kleertjes.com heeft gewerkt: een van de sponsoren van de show. Jesse wachtte geen seconde en Facebookte zijn vondst de wereld in. Daar werd het onmiddelijk overgenomen door de serieuze media. ‘Thuiswinnaar Weet Ik Veel werkt bij de sponsor’, kopte de Mediacourant. Het AD schreef ‘RTL-programma Weet Ik Veel licht de boel op’. Tussen aanhalingstekens natuurlijk, dan brand je je handen er niet aan.

RTL was er snel bij en liet onmiddellijk weten dat hun Karin 44 jaar oud was en dat het niet om de twintiger van Jesse zou gaan. Maar hoe snel ook, van Facebook en Twitter ga je het niet winnen. Ik durf mijn hand niet voor RTL in het vuur te steken (en voel die drang ook niet), maar zo dom om een sponsor te laten winnen zijn ze daar vast niet. Toch zal de enige mogelijkheid nu zijn dat de zender binnenkort met de echte Karin op de proppen komt en de nep-Karin daarbij op de visite vraagt. Mis Boulevard morgen niet.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

VelthorstWie is Jesse?

De naam Velthorst komt niet bijzonder veel voor, maar wie even wat onderzoek verricht, komt er snel achter dat deze in de omgeving van Doetinchem niet zeldzaam is. Als er ergens mogelijk twee gelijknamige Karins Velthorst te vinden zijn, is het daar.

Maar nu we toch aan het Facebooken en Googelen zijn, wie is Jesse van Paridon eigenlijk? Over Jesse is maar bar weinig bekend. Als je geen vriendjes met Jesse bent, mag je namelijk niets van Jesse weten. Volgens LinkedIn heeft hij Reclame, Marketing en Communicatie gestudeerd. Misschien werkt hij wel voor het reclamebureau van kleertjes.com. Als er iemand profijt van deze ophef heeft … voor vandaag had ik nooit van ze gehoord. Het is sowieso verdacht dat een vlotte jongen op zaterdagavond naar RTL zit te kijken. Als 23-jarige heb je op zaterdagavond toch wel wat beters te doen? Die Jesse is niet te vertrouwen. Had hij niet reclame gestudeerd?

Het zou goed kunnen dat Jesse net zo nep is als Karin. Het zou een mooie stunt zijn, maar waarschijnlijk is dat niet het geval. Er zijn twee Karins en er is een Jesse, die dat even over het hoofd heeft gezien. Dat Jesse zich verveelt, zal mij worst wezen. Je moet gewoon niet alles geloven wat een jonge gast op zaterdagavond op Facebook zegt. Dat de serieuze media met zijn ongefundeerde gegoogel aan de haal gaan, vind ik storend.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Arjan Kropman
Lezer
Arjan Kropman

Misschien is Arjan Kropman wel is nep? Zielig artikel zeg..

– Mededeling van de redactie: deze reactie komt niet van Arjan Kropman –