Terug naar 'Kaby Lake-chip én meer werkgeheugen voor MacBook'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Kaby Lake-chip én meer werkgeheugen voor MacBook'

Door Laura Grootaarts17 januari 2017 21:362 min. leestijd0

Wat kunnen we in 2017 verwachten voor wat betreft de MacBooks? Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt het te weten: nieuwe MacBooks met een Kaby Lake-processor en meer werkgeheugen. Kuo staat bekend om zijn uiterst betrouwbare voorspellingen.

MacBook uitgerust met Kaby Lake-chip

Tijdens de CES in Las Vegas kondigde Intel de nieuwe Kaby Lake-processor aan: deze zevende generatie van de chip zal als eerst worden toegepast in de 12-inch MacBook. Verder wordt het werkgeheugen van deze MacBook verdubbeld van 8 naar 16 GB. Volgens Kuo begint de productie van deze vernieuwde 12-inch MacBook in het tweede kwartaal van dit jaar. Mogelijk is dit model dus al in de eerste helft van 2017 verkrijgbaar.

MacBook Pro met Touch Bar

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Iets later volgen de 13- en 15-inch MacBook Pro. Ook deze worden uitgerust met de Kaby Lake-processor, maar het duurt nog tot het derde kwartaal voordat deze in productie gaan. De huidige MacBook heeft in verband met energieverbruik maximaal 16 GB RAM, voor veel gebruikers een teleurstelling. Nu komt er een 15-inch model met 32 GB – mede mogelijk gemaakt door de nieuwe en energiezuinigere processor.

Korting 13-inch MacBook Pro

Ten slotte doet Chuo nog één voorspelling. Hij verwacht dat Apple de prijs van de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar verlaagt. Dit type Mac doet het slechter dan Apple had voorzien, dus moet er iets drastisch gebeuren om de verkoop een impuls te geven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar