Terug naar Jouw Mac ondersteunt nieuwe Thunderbolt-kabels
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jouw Mac ondersteunt nieuwe Thunderbolt-kabels

Door Redactie iCreate27 september 2011 08:521 min. leestijd0

De Thunderbolt-kabels die nu op de markt zijn, zijn hopeloos verouderd. Ze hebben namelijk een kern van koper en dat belemmert de prestaties. Daarom lanceert Intel volgend jaar nieuwe, optische, kabels. En het goede nieuws is: volgens Intel ondersteunt jouw huidige Mac de optische kabels al. Mits je een Mac met Thunderbolt hebt, uiteraard.

Sneller

Apple is ervan overtuigd dat Thunderbolt de échte opvolger is van USB 2.0 (en niet USB 3.0), daarom beschikken alle nieuwe Macs over een Thunderbolt-poort. Met de huidige koperen Thunderbolt-kabels kun je data met 10 Gbps verplaatsen, terwijl de doorvoersnelheid van USB 2.0 slechts 0,48 Gbps is. Volgend jaar, met de komst van de optische kabels, zijn snelheden mogelijk van 100 Gbps.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Langer

Optische kabels ondersteunen niet alleen hogere snelheden, ze kunnen ook langer worden gemaakt. Een Thunderbolt-kabel van koper kan maximaal drie meter lang zijn, bericht AppleInsider, optische kabels mogen ‘tientallen meters’ lang zijn, zonder dat er problemen optreden. Hoe lang de optische kabels tot de meter nauwkeurig mogen zijn, kun je volgend jaar zelf testen, want jouw huidige Thunderbolt-Mac kan straks dus met de nieuwe snoertjes overweg.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar