Terug naar Jony Ive krijgt opnieuw de leiding over design-teams Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jony Ive krijgt opnieuw de leiding over design-teams Apple

Door Laura Grootaarts11 december 2017 11:012 min. leestijd0

Apple’s belangrijkste ontwerper, Jony Ive, gaat opnieuw de design-teams van Apple aansturen. Sinds 2015 was hij veel meer bezig met beleidszaken, maar vanaf nu neemt hij de dagelijkse leiding weer op zich.
Jony Ive

Chief Design Officer

Twee jaar geleden stopte de Britse Ive met de dagelijkse aansturing van zijn teams en kreeg hij de titel Chief Design Officer. Zijn dagelijkse management-taken werden overgenomen door Alan Dye en Richard Howarth. Die hielden zich bezig met respectievelijk interface- en industrieel design, oftewel: software en hardware. Vorige week verdwenen hun namen plots van de website met Apple-kopstukken. Ive blijft overigens de titel Chief Design Officer dragen.

Druk met Apple Park en Stores wereldwijd

Apple Store Michigan Avenue

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Jony Ive had het de afgelopen twee jaar druk met het ontwerp van de Apple Stores wereldwijd – die hebben onder leiding van Angela Ahrendts een metamorfose ondergaan. Ook Apple’s nieuwe hoofdkwartier in Cupertino, Apple Park, vergde de nodige aandacht. Een woordvoerder van Apple heeft tegenover Bloomberg bevestigd dat Ive zijn oude rol weer opneemt: ‘Met de afronding van Apple Park, gaan Apple’s design-managers en -teams weer rechtstreeks rapporteren aan Jony Ive, die puur gefocust blijft op design.’

Jony Ive

De 50-jarige Ive werkt al sinds begin jaren 90 voor Apple. Aanvankelijk werden zijn ontwerpen te revolutionair bevonden, tótdat Steve Jobs weer terugkeerde bij Apple. Inmiddels heeft Ive een reeks iconische ontwerpen op zijn conto, bijvoorbeeld die van producten als de iPhone en de Mac, maar later ook van iOS. Zodoende is Ive een belangrijke factor in het succes van Apple. Vorige week was Ive nog in het nieuws in verband met kritiek op de MacBook Pro. Lees hierover ook ons artikel: Apple loopt niet weg voor kritiek MacBook Pro: ‘We luisteren ernaar’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar