Terug naar Steeds minder jongeren op Facebook en Twitter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Steeds minder jongeren op Facebook en Twitter

Door Jelle Mol2 februari 2015 10:132 min. leestijd2

Facebook groeit nog steeds, maar heeft voor het eerst te kampen met een daling in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar. Het gebruik onder ouderen nam wel flink toe. Eenzelfde trend is zichtbaar op Twitter, dat desondanks te maken kreeg met een duikvlucht in het aantal actieve gebruikers. Dat blijkt uit het Nationaal Social Media Onderzoek 2015′ van marktonderzoeksbureau NewCom. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 10.000 respondenten van 15 jaar en ouder.

Jongeren op Facebook

Het dagelijks gebruik van Facebook is gestegen ten opzichte van vorig jaar naar circa 6,6 miljoen Nederlanders. In totaal kan Facebook in Nederland rekenen op 9,4 miljoen gebruikers. Een flinke stijging (23%) is te zien bij 65-plussers, terwijl jongeren het platform steeds vaker links laten liggen. Toenemende zorgen over privacy spelen daar een rol bij. Snapchat en Instagram blijken populaire alternatieven voor deze groep. Bijna de helft van alle Nederlandse scholieren en studenten heeft een Instagram-account.

Daling bij Twitter

Twitter ziet dit jaar een stuk minder Nederlanders gebruik maken van het platform. Het aantal actieve gebruikers is met eenderde teruggelopen naar circa 1 miljoen. De grootste daling is zichtbaar in de leeftijdsgroep 15 t/m 39 jaar, terwijl ook op Twitter het aantal 65-plussers explosief steeg. Aan Marketingfacts liet een woordvoerder van Twitter weten ‘zich niet te herkennen in de cijfers en een andere trend waar te nemen’.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Op welk sociaal netwerk ben jij tegenwoordig vooral te vinden?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Max!
Lezer
Max!

Op icreate.nl

Arjan Kropman
Lezer
Arjan Kropman

iCreatemagazine.nl hopen wij dan Max 🙂