Terug naar Jimmy Iovine blijft toch bij Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jimmy Iovine blijft toch bij Apple

Door Sven Lamers10 januari 2018 15:252 min. leestijd0

Een aantal dagen na het bericht dat Jimmy Iovine Apple in augustus wil verlaten, heeft de Apple Music-manager zelf over zijn toekomst binnen het bedrijf gesproken. In een interview met het tijdschrift Variety ontkent Iovine dat hij weggaat. Hij heeft nog steeds grote plannen voor Apple Music en wil de streamingdienst ‘interessanter’ maken.

Apple Music Jimmy Iovine

Iovine heeft veel bereikt

Volgens eigen zeggen heeft Iovine in in vier jaar tijd veel bij Apple bereikt. Zo heeft hij sinds de lancering van de streamingdienst Apple Music ervoor gezorgd dat bijna 30 miljoen mensen abonnee zijn geworden. Ter vergelijking: Spotify heeft nu 70 miljoen betalende abonnees, had daar echter ook veel langer voor nodig. Ook draait de zaak rondom Beats-hoofdtelefoons nog steeds erg goed.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tegelijkertijd zegt hij ook dat er nog veel meer is wat hij bij Apple wil doen. Hij is ‘committed’ om alles te doen wat iTunes-baas Eddy Cue en CEO Tim Cook hem opdragen, om het hele bedrijf vooruit te brengen.

Het gaat niet om het geld

Eerder had het blad billboard laten weten dat Iovine alleen nog wacht op augustus dit jaar omdat hij dan de laatste aandelen-uitbetaling van de Beats-overname in 2014 krijgt. Volgens hem gaat hierbij echter maar om een klein bedrag – het merendeel staat al langer tot zijn beschikking, aldus Iovine. Zijn contract moet in augustus weliswaar worden verlengd, maar tegelijkertijd zegt hij dat loyaal is tegenover Apple. De geruchten over zijn vertrek bij Apple vond hij heel vervelend omdat deze niets met de werkelijkheid te maken hadden.

Levende legende

Iovine is in de internationale muziekbusiness een soort levende legende. Hij heeft meegewerkt aan producties van bekende artiesten zoals Bruce Springsteen, Tom Petty, Lady Gaga en U2, en heeft het label Interscope opgericht. Samen met de rapper Dr. Dre richtte hij de hoofdtelefoonfabrikant Beats op, die in 2014 door Apple werd overgenomen. De streamingdienst Beats Music werd uiteindelijk Apple Music. Binnen Apple is Iovine vooral verantwoordelijk voor deals met platenmaatschappijen en andere muziekprojecten. Hij houdt geen officiële titel bij Apple.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar