Terug naar Jailbreak-tweak: Onbeperkt schermgebaren instellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jailbreak-tweak: Onbeperkt schermgebaren instellen

Door Daan Jeuken6 augustus 2011 07:302 min. leestijd0

De iPhone is al een behoorlijk gebruiksvriendelijk apparaat, maar er is veel meer mogelijk met je multifunctionele multitouchscreen dan dat je standaard kunt gebruiken. Met de jailbreak-tweak Activator kun je bijna onbeperkt schermgebaren instellen voor alles waar jij snel toegang tot wilt hebben.

Uitleg
Met de jailbreak-tweak Activator kun je overal sneltoetsen en –gebaren voor maken. Veeg in het thuisscherm vanuit de linker benedenhoek naar het midden om je kalender te openen, houd vanuit een app de homebutton even in iPod naar het volgende liedje te gaan of dubbeltik op de klok in het vergrendelscherm om de camera te openen. Alles kan met Activator en je mag het zelf verzinnen.

Installeren

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Stap 1:
Als je je iPhone jailbreakt en Cydia installeert, wordt Activator meestal standaard meegeleverd. Ga naar ‘Instellingen’ en scrol naar beneden. Vind je tussen de jailbreakapps geen Activator, dan moet je hem opnieuw downloaden in Cydia. Zoek op ‘Activator’, open het programma, klik rechtsboven op ‘Installeer’ en vervolgens op ‘Bevestig’. Herstart het springboard als de installatie is voltooid.


Stap 2:
Als je nu in de Instellingen naar beneden scrolt zie je daar Activator staan. Klik hierop en je ziet dat je speciale gebaren kunt instellen voor vier categorieën. De gebaren die je bij ‘Anywhere’ invoert werken altijd, maar je kunt ook aparte gebaren instellen voor het thuisscherm, in apps en in het vergrendelvenster. Daaronder kun je nog meer acties vinden in de Cydia Store, zoals voor OverBoard, wat we vorige week hebben besproken.


Stap 3:
Wij gaan hier instellen dat we vanuit het vergrendelscherm rechtstreeks toegang krijgen tot de camera (iets wat in iOS 5 standaard wordt). Klik op ‘At Lock Screen’ en je ziet dat er tientallen snelkeuzemogelijkheden zijn; een druk op de volumeknoppen, een veegbeweging over het scherm, de vergrendelknop en zelfs de knopjes op de Apple-oordopjes.


Stap 4:
Kies een gebaar dat jij praktisch vindt, wij gaan voor ‘Double Tap Clock’, en klik daarop. Vervolgens moet je een actie aan dit gebaar toewijzen: scrol  naar beneden en kies ‘Camera’. Dat is alles. Log nu je iPhone uit, klik op de homeknop en dubbeltik op de klok. Voilà, de camera-app verschijnt.Wil jij deze handige tweak ook gebruiken, maar is je iPhone nog niet gejailbreakt? Volg de workshop.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar