Terug naar Hier zochten we naar op Google in 2017: iPhone 8 scoort verrassend hoog
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hier zochten we naar op Google in 2017: iPhone 8 scoort verrassend hoog

Door Laura Grootaarts13 december 2017 14:312 min. leestijd0

2017 was weer een roerig jaar. Wat ons bezighield, zie je rechtstreeks terug in de zoekopdrachten die we invoerden bij Google. Google heeft vandaag bekendgemaakt waar we in 2017 het meest naar gezocht hebben, zowel in Nederland als wereldwijd.

Jaaroverzicht Google 2017

Trending in Nederland in 2017

Waar hebben we in Nederland in het afgelopen jaar het meest op gegoogeld? Het is een twijfelachtige eer om op de eerste plaats belanden: dit jaar zochten we het meest naar Anne Faber. De 25-jarige Utrechtse verdween eind september na een fietstocht, enkele weken later werd haar stoffelijk overschot gevonden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de Nederlandse top 5 treffen we verder Stemwijzer aan, vanwege de Tweede Kamerverkiezingen dit voorjaar. Patricia Paay staat vanwege haar seksfilmpje op de derde plek en is daarmee de eerste BN’er in het lijstje. Abdelhak Nouri – de Ajacied die onwel werd tijdens een wedstrijd en onherstelbaar hersenletsel opliep – volgt op de vierde plek. Nummer vijf is iets optimistischer: daar staat Staatsloterij Oudejaarstrekking.

Jaaroverzicht Google 2017 wereldwijd

Wereldwijd zag de lijst er natuurlijk compleet anders uit. Op nummer 1 staat Hurricane Irma, die onder meer het eiland Sint Maarten teisterde. Nummer twee en drie zijn voor ons erg opvallend: iPhone 8 en iPhone X. Juist ja, in die volgorde, en dat terwijl de iPhone X véél spectaculairder is dan de 8. Maar de volgorde laat zich gemakkelijk verklaren: tot aan september dachten we massaal dat juist die spectaculaire iPhone de naam iPhone 8 zou gaan krijgen.

Matt Lauer en Meghan Markle maken de top 5 compleet. Misschien denk je nu: ik mis nog het een en ander. Trump bijvoorbeeld. Dat kan dan kloppen en Google verklaart dat als volgt: ‘De lijsten zijn gebaseerd op zoektermen met een grote verkeerstoename in 2017 in vergelijking met 2016.’ Ten opzichte van een jaar eerder zal er dus niet heel veel meer naar hem gezocht zijn.

Wil je alle lijstjes zien kijk dan op Year in Search 2017. Daar vind je ook nog lijstjes opgesplitst per onderwerp, zoals de meest gezochte acteurs, liedjes en memes. Google heeft op basis van de lijstjes een video gemaakt waarin 2017 in beeld wordt gebracht:

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar