Terug naar iWork, iLife, iTunes en Aperture vernieuwd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iWork, iLife, iTunes en Aperture vernieuwd

Door Redactie iCreate17 oktober 2014 11:062 min. leestijd0

Met de lancering van OS X Yosemite heeft Apple ook nieuwe versies van zijn software beschikbaar gesteld. Het gaat om iTunes 12, Pages, Numbers, Keynote, iMovie, iPhoto, GarageBand en Aperture. Alle software is gratis te updaten via de Mac App Store, maar sommige programma’s worden pas geüpdatet nadat OS X Yosemite geïnstalleerd is.

iTunes 12

De nieuwste versie van iTunes is behoorlijk op de schop genomen. Zoals eerder in de bètaversie te zien was, is het muziekprogramma voorzien van een transparant en plat ontwerp. Het is niet meer nodig te schakelen tussen de iTunes Store en lokale bibliotheek en ook ondersteunt iTunes nu Delen met gezin.

iTunes 12 Mijn muziek

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iWork: Pages, Numbers en Keynote

Ook bij de iWork-programma’s Pages, Numbers en Keynote is het ontwerp aangepast voor OS X Yosemite. Tevens bieden deze programma’s ondersteuning voor nieuwe functies zoals Handoff (om te schakelen met een iOS-apparaat) en iCloud Drive en hebben ze behoorlijk wat nieuwe functies gekregen. In ons artikel over de nieuwe features in OS X Yosemite lees je hoe je Handoff en iCloud Drive kunt gebruiken.

iMovie en GarageBand

iMovie en GarageBand zijn niet alleen bijgewerkt voor OS X Yosemite, met onder meer nieuwe icoontjes, maar hebben ook een aantal nieuwe functies gekregen. In iMovie zijn nieuwe exporteerformaten beschikbaar en ondersteuning voor Mail Drop, om grote video’s per e-mail te versturen. GarageBand beschikt over nieuwe effectenplug-ins. Overigens heeft ook iBooks Author een stille update gehad.

iPhoto en Aperture

De Mac-fotosoftware gaat begin volgend jaar op in het nieuwe ‘Foto’s’, dus de update van iPhoto en Aperture is alleen gericht op compatibiliteit met OS X Yosemite. Deze update betekent het einde van de ontwikkeling van beide programma’s.

Over Foto’s is nog niet veel bekend, behalve dat het een breed scala aan bewerkingsmogelijkheden zal bieden evenals ondersteuning voor third-party plug-ins.

Heb je nog een grote fotobibliotheek in Aperture staan? Overweeg dan eens om deze op te ruimen voordat je je foto’s overhevelt naar iCloud. In onze workshop lees je hoe je dat doet.

Photos in OS X Yosemite

Foto’s voor Mac, dat begin 2015 beschikbaar is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar