Terug naar ‘iTV komt eind 2012: drie scenario’s’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iTV komt eind 2012: drie scenario’s’

Door Daan Jeuken1 februari 2012 19:432 min. leestijd3

Vanochtend meldden we al dat Apple druk doende is onderdelen voor de iTV aan te schaffen. Dat nieuws kwam niet alleen ons ter oren: analist Gene Munster is ook op de hoogte en hij verwacht een lancering eind 2012. Over de invulling van de iTV voorziet hij drie scenario’s:

1. ‘Ouderwetse’ methode

De iTV zal weliswaar een compleet nieuwe interface krijgen, maar de zenders zullen hetzelfde binnenkomen als op de huidige televisies. Het meest revolutionaire is dan de integratie van de huidige Apple TV in de iTV, maar dat is eigenlijk al niet meer revolutionair.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

2. Combinatie van TV en web

Een gulden middenweg zou zijn om de huidige zenderpakketten te combineren met online videoservices. Televisienetwerken krijgen de optie om hun diensten aan te bieden via apps, terwijl Apple de films en series nog gewoon via de iTunes Store zal aanbieden.

3. Abonnementen

Het derde scenario is dat zenders hun content aanbieden via maandelijkse abonnementen. Dit is veruit de meest revolutionaire optie en hiermee zou Apple de hele televisie-ervaring veranderen. Het zou vele nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen, maar hiermee begeeft Apple zich ook in compleet onbekende wateren. Bovendien zou het ingaan tegen alle huidige deals tussen content- en service-aanbieders.

Net als de iPhone

Gezien het huidige televisielandschap, zal met name scenario drie het medialandschap veranderen zoals dat wordt verwacht. Maar vergeet niet dat de verwachtingen per dag hoger worden, terwijl Apple zich nog nooit heeft uitgelaten over het hele project. Wat dat betreft kunnen we de vergelijking trekken met vijf jaar geleden, toen Apple met de iPhone een nieuwe markt binnenstapte. Toen werd ook verwacht dat Apple het hele landschap overhoop ging gooien en zelfs met een eigen mobiele netwerk zou komen, maar uiteindelijk ging het ‘gewoon’ om een heel goede telefoon. Misschien moeten we dat ook gewoon verwachten van de iTV.

Afbeelding: Guilherme M. Schasiepen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robin
Lezer
Robin

iTV wat een stomme naam, echt slecht bedacht.

Jeroen van Zeijl
Lezer
Jeroen van Zeijl

iTV is inderdaad een hele slechte naam, niets is zeker, maar als dit de naamgeving gaat worden voor dit toekomstige apparaat ben ik erg teleurgesteld ‘Apple’…

Ray
Lezer
Ray

Wat maakt de naam nu uit. Wat ik belangrijker vind is het gebruikersvriendelijker en sneller dan de huidige TV’s Neem het toetsenbord. Nu moet je continu scrollen als je wat wilt intypen. Andere fabrikanten hadden al lang een interface á la iphone/ipad toetsenbord kunnen maken. Als ik op youtube op tv ergens op wil zoeken moet ik een 5 letterig woord met 6 klikken (5naam + 1 enter) kunnen uitvoeren en niet 30 klikken of meer. Dus bediening via een touch AB hadden andere fabrikanten al kunnen hebben (geld niet alleen voor TV’s, maar ook voor recorders) Daarbij het zoeken… Lees meer »