Terug naar iTunes voor Windows 10 S komt later
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iTunes voor Windows 10 S komt later

Door Sven Lamers18 december 2017 12:042 min. leestijd0

Eind dit jaar had eigenlijk een iTunes-versie voor de Microsoft Store moeten verschijnen. Dat gaat niet meer lukken, zei Apple tegen ZDNet: ‘We hebben meer tijd nodig om het goed te doen.’

De app store van Microsoft is bedoeld voor gebruikers van de uitgeklede Windows-variant Windows 10 S. Hierop mogen alleen programma’s geïnstalleerd worden die in de Microsoft Store (voorheen ‘Windows Store’) staan. Een nieuwe releasedatum en een goede reden voor de vertraging werden niet genoemd.

iTunes Windows

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vooralsnog geen iTunes voor Windows 10 S

Door de vertraging hebben gebruikers van Windows 10 S nog steeds geen mogelijkheid om iTunes te installeren. Het oude Apple-programma vervult onder Windows dezelfde functie als op de Mac: enerzijds beheer je ermee je complete media-bibliotheek, anderzijds biedt het toegang tot Apple Music en de iTunes Store. En ook niet onbelangrijk: als er iets mis is met de iPhone, kun je het in iTunes herstellen.

Al langer wordt er verwacht dat Apple iTunes helemaal opnieuw gaat opbouwen. Het programma werd in de loop der jaren uitgebreid met talloze functies en geldt inmiddels als bijzonder traag en ouderwets. In de laatste versie werd een grote functie al verwijderd: de App Store is niet meer langer onderdeel van iTunes. Wel is er een speciale versie mét App Store. Veel functies die vroeger nog belangrijk waren (synchroniseren van je iPhone bijvoorbeeld) worden inmiddels via de cloud gedaan

De lange geschiedenis van iTunes voor Windows

Apple biedt iTunes sinds 2003 voor Windows aan. De introductie van het platform op het besturingssysteem van de toen nog grootste concurrent heeft waarschijnlijk voor een groot deel ervoor gezorgd dat de iPod zo’n succesverhaal is geworden. In 2007 liet Steve Jobs weten dat Apple een van de grootste ontwikkelaars in de Windows-wereld is. ‘Veel gebruikers schrijven ons dat iTunes hun favoriete Windows-app is’, aldus Jobs, ‘het is alsof je in de hel een glaasje ijskoud water krijgt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar