Terug naar iPlay: je Mac wordt véél beter voor games – en dit is waarom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPlay: je Mac wordt véél beter voor games – en dit is waarom

Door Ward Edema17 juni 2022 10:432 min. leestijd0

Apple heeft vorige week nieuwe functies aangekondigd voor games op de Mac, waardoor je ze straks veel soepeler draait. Hierdoor komen er in het najaar ook een paar grote nieuwe spellen naar de Mac. Dit moet je weten.

No Man's Sky Mac

Apple Metal 3

De Mac heeft sinds 2015 een stukje software genaamd Metal. Daarmee communiceren games efficiënt met de videokaart van je Mac. Dit jaar krijgt de Mac een upgrade naar Metal 3, met gloednieuwe functies die games nog een stuk soepeler moeten maken. Dit is een onderdeel van macOS Ventura.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De belangrijkste nieuwe functie is MetalFX Upscaling. Hiermee wordt het mogelijk om een spel op een lagere resolutie te berekenen, en daarna met slimme AI-trucjes op te poetsen tot de hoge resolutie van je Mac-scherm. Hierdoor kun je met evenveel rekenkracht als voorheen mooiere spellen draaien, of je huidige spellen juist een stuk soepeler spelen.

Nieuwe Mac-games

Resident Evil Mac

Ook nieuw is ‘Fast resource loading’. Dit is een functie die ook ingebouwd zit in de Xbox Series en de PlayStation 5. Het staat toe dat je videokaart direct bij de gecomprimeerde gegevens van een game kan, zonder dat het eerst door de processor uitgepakt moet worden. Dat klinkt technisch – het betekent simpelweg dat je spellen véél sneller laden.

Met Fast resource loading en MetalFX Upscaling wordt het mogelijk om grotere en mooiere spellen op je Mac te draaien, met name als je er eentje hebt met een M1- of M2-chip of een losse videokaart. Daardoor komen Resident Evil: Village en No Man’s Sky in het najaar naar de Mac. Dit zijn allebei games die je voorheen niet kon draaien op een lichtgewicht laptop als de MacBook Air, dus dat is een flinke stap voor gamen onderweg!

Deze Macs ondersteunen Metal 3

Voor Metal 3 heb je een Mac nodig met een Apple Silicon-chip (M1, M2, M1 Pro, M1 Max of M1 Ultra), AMD Radeon Pro Vega-serie videokaart, AMD Radeon Pro 5000/6000-serie videokaart, Intel-chip met Intel Iris Plus Graphics, of een Intel-chip met Intel UHD Graphics 630. Weet je niet of je Mac hier onder valt? Dat controleer je in je menubalk bij ‘Apple-icoon>Over deze Mac’.

Meer game-tips

Wil je meer lezen over gamen op de Mac, iPad en iPhone? Bekijk dan ook de andere artikelen in de iPlay-rubriek! En voor meer nieuws en tips van iCreate abonneer je je op onze nieuwsbrief:

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar