Terug naar iPhone's slimme Assistent geeft antwoord op vragen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone's slimme Assistent geeft antwoord op vragen

Door Redactie iCreate4 oktober 2011 19:372 min. leestijd0

Er is nog één reden waarom Apple’s event vandaag “Let’s talk iPhone” heet. Dat is de slimme Assistent in iOS, waarmee je, jawel, kunt praten.

Siri

De techniek waarop de assistent is gebaseerd heet Siri, naar het bedrijf dat de techniek ontwikkelde en dat door Apple werd gekocht. Nu de techniek in je iPhone en iOS-devices wordt ingebouwd, heb je de mogelijkheid om vragen te stellen, in plaats van zelf op zoek te gaan naar een antwoord.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Siri kan dus zaken op internet opzoeken, maar het kan nog praktischer. Siri helpt je ook met herinneringen. Als jij bijvoorbeeld zegt “Herinner me eraan dat ik mijn vrouw moet bellen wanneer ik vertrek bij mijn werk”, dan maakt Siri een herinnering op basis daarvan aan:

Siri werkt onder andere met de applicaties Herinneringen, Kaarten, Agenda, E-mail, Berichten, Weer, Aandelen, Klok en Contacten, maar bijvoorbeeld ook met Wolfram Alpha. Alle met de stem te besturen – vooralsnog alleen in het Engels, Duits en Frans. Apple is druk bezig ook andere talen toe te voegen, maar het is nog niet bekend wanneer we Siri in het Nederlands kunnen benaderen. Apple kennende zou dat best nog een tijd kunnen duren.

iPhone 4S

De Assistent is aangekondigd als onderdeel van de iPhone 4S. Of de Assistent ook naar andere iOS-apparaten komt, is vooralsnog niet bekend. Wij hopen dat toch ook in ieder geval de iPad 2 en iPhone 4 met de techniek kunnen worden uitgerust door middel van een software-update? Aan de andere kant wil Apple natuurlijk zoveel mogelijk iPhones 4S verkopen. Exclusieve features, zoals Siri wellicht, zouden daarbij zeker helpen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar