Terug naar Alleen deze iPhones krijgen in de toekomst nog een nieuwe chip
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Alleen deze iPhones krijgen in de toekomst nog een nieuwe chip

Door Annemiek Lourensen6 juli 2022 10:592 min. leestijd0

Eerder dit jaar zei Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat alleen de Pro-modellen van de iPhone 14 een nieuwe chip krijgen, maar hier doet hij nu een schepje bovenop. Volgens Kuo wordt geen enkel instap- en mid-range-model van de iPhone in de toekomst nog uitgerust met de meest recente chip. Op deze manier wordt een nieuwe chip een exclusieve feature van de duurdere iPhones, oftewel de Pro-toestellen.

iPhones nieuwe chip

iPhones zonder nieuwe chip?

Heeft Kuo het bij het rechte eind, dan belooft de iPhone 14 line-up te breken met traditie. De afgelopen jaren hebben namelijk alle iPhones binnen een bepaalde reeks dezelfde chip gekregen. Zo hebben de iPhone 13 (mini) en iPhone 13 Pro (Max) allemaal de A15 Bionic-chip. Na dit nieuws lijkt het er juist op dat de iPhone 14 (Max) weer de A15 Bionic-chip krijgt, terwijl de duurdere iPhone 14 Pro (Max) met een snellere en krachtigere A16 Bionic-chip mag pronken.

Naar verluidt hoort deze verandering omtrent de chips bij Apple’s nieuwste verkoopstrategie. Kuo beweert namelijk dat de duurdere modellen door dit grote verschil nog aantrekkelijker worden. Geheel onverwachts is dit niet, want dit soort situaties zien we vaker terug: in 2017 kreeg de iPhone X Face ID, de iPhone 8-modellen niet.

Overigens lijkt Kuo nu al gelijk te hebben over de toenemende interesse in een duurder toestel dankzij de chip. Eerder dit jaar werd geschat dat maximaal 50% van de verkochte iPhone 14-modellen in 2022 uit de Pro zou bestaan, maar dit is sinds Kuo’s eerste bericht over de chip al gestegen naar 60%. Vandaar dat de analist verwacht dat Apple deze strategie in de toekomst aanhoudt.

Alles over de iPhone 14

De chip wordt waarschijnlijk niet het enige opvallende aan de iPhone 14. Zo lijkt de notch – de inkeping aan de bovenkant van het scherm – volledig te verdwijnen. In plaats daarvan krijgt hij twee gaatjes voor de camera en de sensor. Maar wij worden vooral enthousiast van de camera. Deze krijgt namelijk een 48-megapixelsensor, waarmee je kiekjes een stuk scherper worden.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 14? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar