Terug naar 'Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt speciaal soort glas, maar geen Touch ID'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt speciaal soort glas, maar geen Touch ID'

Door Koen van Ekeren30 april 2018 11:422 min. leestijd0

Mede dankzij de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo weten we al aardig wat van Apple’s september-plannen. Apple zou bijvoorbeeld een 6,1-inch lcd-iPhone lanceren die veel weg heeft van de iPhone X, maar een stuk goedkoper is dan het huidige vlaggenschip. Nu heeft Kuo wederom wat interessante informatie.

iPhone X-achtig toestel

6,1-inch iPhone zonder 3D Touch

Kuo meldt dat de 6,1-inch iPhone voorzien is van een speciaal soort scherm. Het gaat om een scherm met Cover Glass Sensor (CGS)-technologie. Bij deze technologie verplaatst de aanraakgevoelige module van het displaypaneel naar het oppervlakteglas, waardoor het scherm lichter en steviger is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

CGS heeft wel een nadeel: het is niet compatibel met 3D Touch. Deze functionaliteit zien we dus waarschijnlijk niet terug op het budget-toestel. Naast de 6,1-inch iPhone brengt Apple vermoedelijk nog twee oled-toestellen uit: de iPhone X 2018 en de iPhone X Plus. Bij deze modellen blijft de 3D Touch-functionaliteit behouden. Maar omdat Apple van plan is de CGS-technologie op te nemen in alle toekomstige iPhones, is er een mogelijkheid dat 3D Touch vanaf 2019 verdwijnt op alle iPhones.

Een opmerkelijke stap, want 3D Touch is een unieke technologie. Bovendien is het sinds zijn debuut bij de iPhone 6s in 2015, een belangrijk onderdeel geworden van iOS.

Filmsensor

Verder meldt Kuo dat Apple een dunne filmsensor toevoegt aan het scherm. Wat het doel is van deze nieuwe laag, is nog onduidelijk, maar het kan een soort alternatief voor 3D Touch zijn. In ieder geval zou het de productiekosten van het aanraakscherm verhogen met 15 procent. Dit verhoogt de aankoopprijs van de lcd-iPhone met circa 23 tot 26 dollar.

Kuo verwacht dat de 6,1 inch iPhone de populairste iPhone van dit jaar wordt. Het toestel zou een bijna randloos scherm hebben en je ontgrendelt hem met Face ID, zoals bij de iPhone X. Met een prijskaartje van zo’n 700 tot 800 dollar is hij fors goedkoper dan het huidige vlaggenschip, wat hem erg interessant maakt. Kuo voorspelt dat de lcd-iPhone straks goed is voor zo’n 65 tot 75 procent van de iPhone-verkopen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar