Terug naar ‘Eerste iPhone zonder poorten verschijnt in 2021’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Eerste iPhone zonder poorten verschijnt in 2021’

Door Laura Grootaarts18 mei 2020 09:292 min. leestijd0

Hoewel de iPhone 12 nog moet verschijnen, dienen er zich nu al geruchten aan over de iPhone 13. Dat wordt mogelijk de eerste iPhone zonder Lightning-aansluiting.

AirPower

iPhone zonder poorten vanaf 2021

De iPhone krijgt geen enkele poort meer, de toekomst is volgens een tweet van @9TechEleven volledig draadloos. De inmiddels bekende Apple-lekker Jon Prosser bevestigt de tweet en  voegt er zelfs nog meer details aan toe. Er komt in 2021 ten minste één iPhone-model zonder poorten uit. En uiteindelijk zullen alle iPhones volledig draadloos zijn. Van usb-c is geen sprake.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit zou een interessante ontwikkeling zijn. Eigenlijk werd aangenomen dat de iPhone eerst de overstap zou maken naar usb-c – de laatste iPad Pro’s hebben ook usb-c in plaats van Lightning – maar Apple zou dus meteen kiezen voor compleet draadloos. Iets wat de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo overigens eerder ook al beweerde.

Draadloos opladen sinds 2017

Voor veel mensen is de overstap naar een compleet draadloze iPhone waarschijnlijk niet eens zo heel erg spannend. Bluetooth koptelefoons of oortjes zoals de AirPods zijn al aan de orde van de dag sinds de iPhone 7 in 2016 werd ontdaan van de koptelefoonaansluiting. Back-ups maken doe je doorgaans ook al via wifi. En sinds 2017 zijn alle iPhones draadloos oplaadbaar met een Qi-oplader.

De komst van een volledig draadloze iPhone betekent misschien ook een herkansing voor Apple’s AirPower. Apple presenteerde deze oplaadmat tegelijkertijd met de iPhone 8 en iPhone X, de eerste draadloos oplaadbare iPhones. De AirPower had drie Apple-apparaten tegelijk moeten kunnen opladen, bijvoorbeeld een iPhone, Apple Watch en AirPods. Maar uiteindelijk werd het product vanwege technische problemen geannuleerd. Eerder dit voorjaar waren er ook al geruchten over een tweede kans voor de AirPower: Apple zou hem compleet opnieuw ontwerpen en mogelijk komt de AirPower er in twee formaten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

 

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar