Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Eerste iPhone zonder poorten verschijnt in 2021’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Hoewel de iPhone 12 nog moet verschijnen, dienen er zich nu al geruchten aan over de iPhone 13. Dat wordt mogelijk de eerste iPhone zonder Lightning-aansluiting.

iPhone zonder poorten vanaf 2021

De iPhone krijgt geen enkele poort meer, de toekomst is volgens een tweet van @9TechEleven volledig draadloos. De inmiddels bekende Apple-lekker Jon Prosser bevestigt de tweet en  voegt er zelfs nog meer details aan toe. Er komt in 2021 ten minste één iPhone-model zonder poorten uit. En uiteindelijk zullen alle iPhones volledig draadloos zijn. Van usb-c is geen sprake.

Dit zou een interessante ontwikkeling zijn. Eigenlijk werd aangenomen dat de iPhone eerst de overstap zou maken naar usb-c – de laatste iPad Pro’s hebben ook usb-c in plaats van Lightning – maar Apple zou dus meteen kiezen voor compleet draadloos. Iets wat de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo overigens eerder ook al beweerde.

Draadloos opladen sinds 2017


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Voor veel mensen is de overstap naar een compleet draadloze iPhone waarschijnlijk niet eens zo heel erg spannend. Bluetooth koptelefoons of oortjes zoals de AirPods zijn al aan de orde van de dag sinds de iPhone 7 in 2016 werd ontdaan van de koptelefoonaansluiting. Back-ups maken doe je doorgaans ook al via wifi. En sinds 2017 zijn alle iPhones draadloos oplaadbaar met een Qi-oplader.

De komst van een volledig draadloze iPhone betekent misschien ook een herkansing voor Apple’s AirPower. Apple presenteerde deze oplaadmat tegelijkertijd met de iPhone 8 en iPhone X, de eerste draadloos oplaadbare iPhones. De AirPower had drie Apple-apparaten tegelijk moeten kunnen opladen, bijvoorbeeld een iPhone, Apple Watch en AirPods. Maar uiteindelijk werd het product vanwege technische problemen geannuleerd. Eerder dit voorjaar waren er ook al geruchten over een tweede kans voor de AirPower: Apple zou hem compleet opnieuw ontwerpen en mogelijk komt de AirPower er in twee formaten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!