Terug naar Gelekt: dit is de nieuwe iPhone XS!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekt: dit is de nieuwe iPhone XS!

Door Laura Grootaarts30 augustus 2018 21:582 min. leestijd0

Eerder vandaag verstuurde Apple de uitnodiging voor de iPhone-keynote op 12 september. En nu is ook al bekend hoe het nieuwe vlaggenschip gaat heten: de opvolger van de iPhone X wordt de iPhone XS, aldus 9to5Mac.

Dit is de iPhone XS

iPhone XS

9to5Mac benadrukt het nog maar eens: de bovenstaande foto is géén mockup, maar een daadwerkelijke productfoto van de iPhone XS, afkomstig van Apple. De foto bevestigt de komst van een groot en een klein oled-model. Vorig jaar bij de iPhone X kon je alleen kiezen uit zilver en spacegrijs, op de foto is een gouden behuizing te zien. Het zou de eerste gouden oled-iPhone zijn. Apple registreerde eerder bij de FCC – de Amerikaanse telecomwaakhond – een gouden iPhone X, maar die kwam nooit op de markt. Ook de uitnodiging van de keynote hint naar een gouden iPhone.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

De iPhone XS komt naar verluidt beschikbaar in een 5,8- en een 6,5-inch model. Beide dragen de naam iPhone XS, zonder toevoeging. Dat is wonderlijk, Apple plakt er bij de grotere iPhone vaak het labeltje ‘Plus’ achter. Maar die toevoeging blijft dit jaar dus achterwege. Anderzijds: de iPad Pro is ook verkrijgbaar in twee maten, en valt het formaat ook niet af te leiden uit de naam.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Hoe 9to5Mac aan de foto komt, laten ze in het midden, dus wij blijven nog een slag om de arm houden. Maar de schrijver van het artikel, Guilherme Rambo, heeft het voorbije jaar bewezen bijzonder betrouwbaar te zijn en heeft een reputatie hoog te houden. Ook is er een zeer gedetailleerde foto van de Apple Watch Series 4.

12 september: drie nieuwe iPhones

Apple zou op 12 september drie nieuwe iPhones onthullen. Naast de twee bovenstaande iPhone XS-modellen is er ook nog een derde model dat iets meer budget-proof is. Die heeft geen oled-, maar een lcd-scherm en een enkele in plaats van een dubbele camera. Deze ‘iPhone 9’ zou beschikbaar komen in diverse felle kleurtjes.

Alle drie de nieuwe iPhones zouden de looks van de iPhone X hebben. Dat wil zeggen, een scherm dat bijna de complete voorkant beslaat, met smalle randjes eromheen en een notch bovenaan. De thuisknop met Touch ID ontbreekt, je ontgrendelt de telefoon met Face ID.

Meer weten over iPhone XS (Max)?
Bekijk dit dossier
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar