Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone XS

Gelekt: dit is de nieuwe iPhone XS!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XS


Lees verder na de advertentie

Eerder vandaag verstuurde Apple de uitnodiging voor de iPhone-keynote op 12 september. En nu is ook al bekend hoe het nieuwe vlaggenschip gaat heten: de opvolger van de iPhone X wordt de iPhone XS, aldus 9to5Mac.

Dit is de iPhone XS

9to5Mac benadrukt het nog maar eens: de bovenstaande foto is géén mockup, maar een daadwerkelijke productfoto van de iPhone XS, afkomstig van Apple. De foto bevestigt de komst van een groot en een klein oled-model. Vorig jaar bij de iPhone X kon je alleen kiezen uit zilver en spacegrijs, op de foto is een gouden behuizing te zien. Het zou de eerste gouden oled-iPhone zijn. Apple registreerde eerder bij de FCC – de Amerikaanse telecomwaakhond – een gouden iPhone X, maar die kwam nooit op de markt. Ook de uitnodiging van de keynote hint naar een gouden iPhone.

De iPhone XS komt naar verluidt beschikbaar in een 5,8- en een 6,5-inch model. Beide dragen de naam iPhone XS, zonder toevoeging. Dat is wonderlijk, Apple plakt er bij de grotere iPhone vaak het labeltje ‘Plus’ achter. Maar die toevoeging blijft dit jaar dus achterwege. Anderzijds: de iPad Pro is ook verkrijgbaar in twee maten, en valt het formaat ook niet af te leiden uit de naam.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Hoe 9to5Mac aan de foto komt, laten ze in het midden, dus wij blijven nog een slag om de arm houden. Maar de schrijver van het artikel, Guilherme Rambo, heeft het voorbije jaar bewezen bijzonder betrouwbaar te zijn en heeft een reputatie hoog te houden. Ook is er een zeer gedetailleerde foto van de Apple Watch Series 4.

12 september: drie nieuwe iPhones

Apple zou op 12 september drie nieuwe iPhones onthullen. Naast de twee bovenstaande iPhone XS-modellen is er ook nog een derde model dat iets meer budget-proof is. Die heeft geen oled-, maar een lcd-scherm en een enkele in plaats van een dubbele camera. Deze ‘iPhone 9’ zou beschikbaar komen in diverse felle kleurtjes.

Alle drie de nieuwe iPhones zouden de looks van de iPhone X hebben. Dat wil zeggen, een scherm dat bijna de complete voorkant beslaat, met smalle randjes eromheen en een notch bovenaan. De thuisknop met Touch ID ontbreekt, je ontgrendelt de telefoon met Face ID.