Terug naar iPhone X kan identieke tweelingen niet uit elkaar houden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X kan identieke tweelingen niet uit elkaar houden

Door Laura Grootaarts31 oktober 2017 20:262 min. leestijd0

De iPhone X verschijnt deze week en is de allereerste iPhone die je ontgrendelt met je gezicht. Face ID, zo noemt Apple deze nieuwe functie. De gloednieuwe TrueDepth-camera maakt daarvoor een soort 3D-kaart van je gezicht, bestaande uit 30.000 infrarood-puntjes. Maar ondanks al die slimme technieken, kan de iPhone X tweelingen niet uit elkaar houden.

iPhone X Face ID tweeling

Face ID: iPhone X snapt niks van tweelingen

Tech-site Mashable heeft toevallig enkele identieke tweelingen rondlopen op de redactie: perfect testmateriaal voor Face ID. Wij kunnen de heren in de video amper van elkaar onderscheiden … en de iPhone X krijgt dat ook niet voor elkaar. Kortom, eeneiige tweelingen kunnen  elkaars iPhone X ontgrendelen (hoewel het in soortgelijke testen stukken beter gaat). Gelukkig kunnen ze er zelf om lachen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Veiliger dan Touch ID

Apple waarschuwde eerder al in een whitepaper dat de kans op fouten toeneemt bij tweelingen en bij broers of zussen die heel veel op elkaar lijken. Ook bij kinderen onder de 13 is de techniek wat foutgevoeliger, omdat de gezichtskenmerken dan nog volop in ontwikkeling zijn. Face ID is overigens een stuk veiliger dan de vingerafdrukscanner Touch ID. De kans dat iemand anders jouw iPhone met Touch ID ontgrendelt is 1 op de 50.000. Bij Face ID is die kans slechts 1 op de miljoen – tenzij je dus een tweelingbroer of -zus hebt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar