Terug naar iPhone X reviews: dit vinden internationale media van de nieuwste iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X reviews: dit vinden internationale media van de nieuwste iPhone

Door Koen van Ekeren1 november 2017 10:494 min. leestijd0

Apple’s nieuwe iPhone X is bijna klaar om de schappen van de Apple Store te bestormen. Een paar grote internationale mediabedrijven kregen het innovatieve toestel al in handen en schreven hun bevindingen in een review. In dit overzicht van iPhone X reviews lees je over de eerste indrukken van de veelbesproken ‘duizend dollar iPhone’.

iPhone X reviews

iPhone X reviews

Dinsdag werd de eerste iPhone X review gepubliceerd en die kwam uit de hand van tech-journalist Steven Levy, die het toestel een week in bezit had. Grote internationale media volgden gisteren met een review, maar de meeste recensenten kregen slechts 24 uur de tijd voor de beoordeling van de iPhone X. In veel gevallen gaat het bij onderstaande iPhone X reviews dus om een eerste indruk en moet het toestel nog uitgebreid worden getest.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

The Verge

Nilay Patel van The Verge is bijzonder te spreken over het ontwerp. ‘De iPhone X ziet er zo goed uit, dat hij nep lijkt’, schrijft hij. ‘Het lijkt een beetje op een live 3D render, in plaats van een werkende telefoon. Verder noemt Patel de iPhone X ‘gepolijst, strak en zuiver’.

Bij de iPhone X ontbreekt voor het eerst de iconische thuisknop. Het valt Patel op dat veel apps – waaronder grote, zoals Google Maps en Spotify – nog niet geüpdatet zijn voor de iPhone X. De apps werken goed, maar bevatten grote zwarte randen aan de boven- en onderkant van het scherm.

Een belangrijk kenmerk van de iPhone X is Face ID, een systeem dat je telefoon pas ontgrendelt als het je gezicht herkent. ‘Meestal werkt Face ID goed’, stelt Patel. ‘Maar het slechte nieuws is dat het soms niet gebeurt.’ Opvallend is dat Face ID problemen heeft met helder zonlicht, terwijl hij juist goed werkt in het donker.

TechCrunch

In tegenstelling tot The Verge had TechCrunch de iPhone X al een week in handen. De recensent, Matthew Panzarino, is een stuk enthousiaster over Face ID. ‘Face ID werkt echt goed. Ten eerste is het ongelooflijk makkelijk om te installeren. Daarnaast werkte het de overgrote meerderheid van de keren dat ik het probeerde.’ Panzarino vindt het systeem betrouwbaar. ‘Het toestel ontgrendelde nooit bij een ander persoon, of wanneer ik een foto van mijn gezicht gebruikte.’

Mensen die de iPhone X hebben besteld, kunnen volgens Panzarino rekenen op een onwennige eerste dag. ‘De eerste dag is in veel opzichten diep en vreemd. Als je jaren hebt doorgebracht met een thuisknop, kun je daar niet binnen een paar uur aan wennen.’ Na een kleine week was hij eroverheen. ‘Toen voelden mijn oude iPhones opeens vreemd aan. Ik staarde wat dommig naar het scherm en wachtte totdat hij automatisch ontgrendelde.’

Verder nam Panzarino, die zijn testen combineerde met een bezoek aan Disneyland, uitgebreid de tijd om de camera te testen. In alle opzichten bleek de camera van de iPhone X beter dan de iPhone 8 Plus. Voornamelijk was het verschil ’s avonds merkbaar, aangezien beide lenzen van de X een optische beeldstabilisatie hebben.

iPhone X

BuzzFeed

Nicole Nguyen van BuzzFeed noemt de iPhone X een ‘verdomd goede telefoon’. Maar zij plaatst daarbij meteen een kanttekening: ‘Deze telefoon is niet voor iedereen. Het is voor mensen die hun smartphone constant gebruiken. Foto’s, video’s, gamen, surfen op het web, noem maar op’. Voor consumenten die af en toe iets plaatsen op Instagram, is de iPhone SE of nieuwer meer dan voldoende, stelt zij.

Wired

Van alle iPhone X reviews was Wired de eerste. Op de tech-journalist in kwestie, Steven Levy, maakte het oled-scherm de meeste indruk. ‘De grootste verandering staart je in het gezicht: het scherm’, schrijft hij. Net als Patel van The Verge is Levy kritisch over de Face ID-technologie. Face ID zou er niet altijd in slagen om zijn gezicht te herkennen, ook wanneer die prominent in beeld was.

De wereld veranderen doet de iPhone X nog niet, vindt Levy. ‘Maar besef wel: de eerste iPhone veranderde de wereld ook pas toen ontwikkelaars profiteerden van het binnenwerk van de iPhone, zoals de camera, GPS en sensoren.’ Bij de iPhone X kan iets soortgelijks ontstaan, doelt Levy op de innovatieve augmented reality-hardware.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar