Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone 2018

'Gelekte foto's laten scherm iPhone X Plus zien'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone X Plus digitizer


Lees verder na de advertentie

Voor het eerst zijn er onderdelen gelekt van de iPhone X Plus, Apple’s nieuwe toptoestel dat in september moet verschijnen. Er zijn foto’s opgedoken van het scherm en de digitizer. De foto’s zouden gemaakt zijn in een LG fabriek in Vietnam en de onderdelen die we zien, zouden het resultaat zijn van een proefproductie. Wij serveren deze foto’s met een vaatje zout.

iPhone X Plus: onderdelen gelekt

De iPhone X Plus is de grotere opvolger van de iPhone X; het nieuwe toestel heeft een scherm van 6,5-inch. Op de eerste foto zie je de digitizer, dat is de laag in het scherm die aanrakingen registreert. De digitizer oogt een stuk groter dan de 5,8-inch iPhone X, maar zonder duidelijke referentie valt er niets met zekerheid over te zeggen. Eerder waren er geruchten over een kleinere notch, en dat lijkt hier inderdaad het geval. Maar opnieuw geldt dat we het niet zeker weten.

Aan de onderkant van de digitizer zie je een aansluiting voor het moederbord van de iPhone. Hierop is ook de productiedatum te zien: week 46 van 2017, oftewel medio november. De onderdelen zijn dus niet heel recent.

iPhone X Plus schermen


kooptip

Op de tweede foto zie je een bak met daarin vier geassembleerde schermen en digitizers. Ook op deze foto lijkt de nieuwe iPhone groter dan zijn voorganger. De notch lijkt hier in verhouding inderdaad wat kleiner.

Herkomst foto’s discutabel

De twee foto’s zijn opgedoken via een Chinees forum (via MacRumors). Het oorspronkelijke bericht met daarin de foto’s is inmiddels verwijderd. De herkomst van deze foto’s is dus op zijn zachtst gezegd dubieus.

Voor 2018 worden drie nieuwe iPhones verwacht. Om te beginnen zijn dat twee modellen met oled-scherm: een van 5,8 en een van 6,5 inch. Daarnaast zou er ook een 5,8-inch model met lcd-scherm verschijnen, het ‘budgetvriendelijke’ alternatief. Alle drie de toestellen lijken qua design op de iPhone X uit 2017.

Lees ook ons dossier iPhone 2018.