Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone 2018 iPhone XS iOS 12

Nieuw iPhone X Plus-lek in Apple’s eigen software

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone X en iPhone X Plus


Lees verder na de advertentie

Waarschijnlijk duur het nog maar een maand voordat Apple de nieuwe iPhone 2018-modellen aankondigt. Het zijn er waarschijnlijk drie, waaronder een gigantische ‘iPhone X Plus’. Een icoon in de bèta van iOS 12 lijkt de komst van dit toestel te bevestigen.

Pictogram verklapt iPhone X Plus

Even een jaar terug in de tijd: een ontwikkelaar, Guilherme Rambo, trof in de bèta van iOS 11 een pictogram aan van een iPhone die op geen enkele andere iPhone leek. Een smalle rand om het scherm, een notch bovenaan en zonder thuisknop. Inderdaad, de iPhone X, die al snel daarna door Apple werd aangekondigd. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen: dezelfde ontwikkelaar heeft in de bèta van iOS 12 een pictogram gevonden van wat mogelijk de iPhone X Plus is. Apple brengt dit jaar drie nieuwe toestellen uit. Een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm, een 5,8-inch iPhone met oled-scherm, en dus de 6,5-inch iPhone X Plus.

In de tweet van Rambo is te zien dat deze laatste iPhone een stuk groter is dan iPhone X – om het wat duidelijker te maken hebben we de pictogrammen van de iPhone X Plus en de iPhone X naast elkaar gezet. Het Plus-toestel oogt wat langer en bovendien wat smaller. Wat verder opvalt, is dat de notch iets anders van vorm is dan voorheen – de lijntjes naar boven lopen minder schuin af en hij is minder grof.

Vierkante iPad?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Vierkante iPad pictogram

Rambo vond in de code ook een pictogram van een vierkante iPad. Dat betekent niet dat er binnenkort een vierkante iPad in de winkels ligt. Waarschijnlijk is dit icoon nog niet af, en moet het snel aanpasbaar zijn voor de verschillende soorten iPads die straks te koop zijn. Het lijkt er namelijk sterk op dat er dit jaar een iPhone X-achtige iPad Pro gaat verschijnen. Dus met een groot vrijwel randloos scherm en zonder thuisknop. Hiervan lekte vorige week ook al een grafische weergave op in iOS 12.

[relatedissue]