Terug naar Nieuw iPhone X Plus-lek in Apple’s eigen software
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw iPhone X Plus-lek in Apple’s eigen software

Door Laura Grootaarts6 augustus 2018 10:252 min. leestijd0

Waarschijnlijk duur het nog maar een maand voordat Apple de nieuwe iPhone 2018-modellen aankondigt. Het zijn er waarschijnlijk drie, waaronder een gigantische ‘iPhone X Plus’. Een icoon in de bèta van iOS 12 lijkt de komst van dit toestel te bevestigen.

Pictogram verklapt iPhone X Plus

Even een jaar terug in de tijd: een ontwikkelaar, Guilherme Rambo, trof in de bèta van iOS 11 een pictogram aan van een iPhone die op geen enkele andere iPhone leek. Een smalle rand om het scherm, een notch bovenaan en zonder thuisknop. Inderdaad, de iPhone X, die al snel daarna door Apple werd aangekondigd. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen: dezelfde ontwikkelaar heeft in de bèta van iOS 12 een pictogram gevonden van wat mogelijk de iPhone X Plus is. Apple brengt dit jaar drie nieuwe toestellen uit. Een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm, een 5,8-inch iPhone met oled-scherm, en dus de 6,5-inch iPhone X Plus.iPhone X en iPhone X Plus

In de tweet van Rambo is te zien dat deze laatste iPhone een stuk groter is dan iPhone X – om het wat duidelijker te maken hebben we de pictogrammen van de iPhone X Plus en de iPhone X naast elkaar gezet. Het Plus-toestel oogt wat langer en bovendien wat smaller. Wat verder opvalt, is dat de notch iets anders van vorm is dan voorheen – de lijntjes naar boven lopen minder schuin af en hij is minder grof.

Vierkante iPad?

Vierkante iPad pictogram

Rambo vond in de code ook een pictogram van een vierkante iPad. Dat betekent niet dat er binnenkort een vierkante iPad in de winkels ligt. Waarschijnlijk is dit icoon nog niet af, en moet het snel aanpasbaar zijn voor de verschillende soorten iPads die straks te koop zijn. Het lijkt er namelijk sterk op dat er dit jaar een iPhone X-achtige iPad Pro gaat verschijnen. Dus met een groot vrijwel randloos scherm en zonder thuisknop. Hiervan lekte vorige week ook al een grafische weergave op in iOS 12.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar