Terug naar Chinees bedrijf lanceert iPhone X-kloon met een treffende naam: de ‘Notch’ 
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Chinees bedrijf lanceert iPhone X-kloon met een treffende naam: de ‘Notch’ 

Door Koen van Ekeren12 december 2017 13:262 min. leestijd0

Het Chinese bedrijf Boway brengt een smartphone op de markt die wel érg veel gelijkenissen heeft met de iPhone X. En de naam van het copycat-toestel is treffend: de Notch.

iPhone X-kloon

De iPhone X heeft tot nu toe zeer goede recensies ontvangen, maar is door de kenmerkende inkeping – een ‘notch’ – ook regelmatig mikpunt van spot. Bij Boway blijkt dit element wel in de smaak te vallen, want de inkeping van de iPhone X-kloon is nagenoeg identiek aan de noch van het vlaggenschip van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verder heeft het namaaktoestel soortgelijke afgeronde hoeken en een nagenoeg randloos ontwerp, op de ietwat dikke ‘kin’ na. Ook de achterkant heeft veel weg van het vlaggenschip van Apple, met een verticaal geplaatste dubbele camera.

Het naboots-bedrijf slaagde er echter niet in om het gezichtsherkenningssysteem van de iPhone X te kopiëren. Het ontgrendelen van de Notch doe je met een vingerafdrukscanner en die bevindt zich op de achterzijde.

iPhone X copycat

Specificaties

Eerder kopieerde het Chinese bedrijf onder anderen de Samsung Galaxy S8 en de Xiaomi Mi Mix. De klonen worden meestal verkocht voor minder dan 200 dollar en zijn voorzien van een MediatTek-processor. Wat de prijzen en specificaties van de Notch zijn, is nog onbekend; het toestel werd gepresenteerd voor een besloten groep.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar