Terug naar De 5 belangrijkste dingen uit de Apple keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 5 belangrijkste dingen uit de Apple keynote

Door Laura Grootaarts13 september 2017 10:583 min. leestijd0

Gisteren gaf Apple een keynote. Natuurlijk was de iPhone X het stralende middelpunt in het gloednieuwe Steve Jobs Theater, maar in zijn kielzog waren er nog een aantal andere aankondigingen. Dit zijn de highlights uit de keynote!

1. iPhone X: compleet ander toestel

Daar is-ie dan: de iPhone X! Apple’s ‘one more thing’, het spektakelstuk van de keynote – waarover vooraf ook al spectaculair veel was gelekt. Apple viert met dit bijzondere toestel het 10-jarig bestaan van de iPhone.

iPhone X - 6

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De iPhone X heeft een compleet ander uiterlijk dan eerdere iPhones: hij is ‘één en al scherm’. Het 5,8-inch OLED-scherm loopt van rand tot rand, helemaal tot in de hoeken. Apple noemt het een Super Retina HD-display en het heeft een resolutie van 2436 x 1125 pixels bij 458 ppi.

Er is geen ruimte meer voor een thuisknop met Touch ID, maar er is iets veel gavers voor in de plaats gekomen: Face ID. Je ontgrendelt het toestel door ernaar te kijken en dat werkt zelfs in het donker. Verder kun je de iPhone X draadloos opladen, zijn de camera’s sterk verbeterd en kun je gebruikmaken van animoji: 3D-emoji die jouw gezichtsuitdrukking en stem nabootsen. Ook komen er binnenkort diverse augmented reality-apps beschikbaar.

Lees ook ons artikel iPhone X: dit zijn de tien revolutionairste functies.

2. iPhone 8 (Plus) draadloos opladen

De iPhone X was niet de enige nieuwe iPhone. Apple presenteerde ook nog een iets minder spannende iPhone 8 (Plus), de directe opvolger van de iPhone 7 Plus. Apple had het toestel beter de iPhone 7s kunnen noemen, want het gaat om een bescheiden update. De iPhone 8 (Plus) heeft een glazen behuizing zodat je hem draadloos kunt opladen, een snellere prijs en verbeterde camera’s.

Lees ook ons artikel Dit zijn de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

3. Apple Watch Series 3 met mobiel internet

Leuk, die iPhones, maar je kunt ze voortaan thuis laten liggen want de nieuwe Apple Watch Series 3 heeft mobiel internet. Je kunt dus onderweg bellen, streamen en apps downloaden met je horloge … maar nog niet in Nederland. Wij moeten het met een versie zonder 4G doen. Dan nog zijn er wel wat kleine verbeteringen. Zo is Siri sneller en praat hij terug, en gaat de batterij langer mee.

Lees ook ons artikel Nieuwe Apple Watch Series 3 heeft mobiel internet

4. Apple TV 4K

Apple TV 4K

Er komt een nieuwe Apple TV. De vorige verscheen twee jaar terug en was destijds behoorlijk vernieuwend. Toch is hij al weer ingehaald door de tijd. Veel televisies ondersteunen tegenwoordig 4K, en daarbij liet de vorige Apple TV het afweten. De nieuwe Apple TV van de vijfde generatie streamt in 4K (dus met vier keer zoveel pixels als nu) én HDR.

Lees ook ons artikel Apple lanceert krachtigere Apple TV 4K met HDR-ondersteuning

5. Releasedata iOS 11 en andere besturingssystemen

iOS 11

Dat dit najaar iOS 11 voor iPhone, iPad en iPod Touch wisten we al in juni. Gisteren hoorden we dan eindelijk de officiële datum: dinsdag 19 september. Dan verschijnen ook watchOS 4.  De datum van tvOS is nog onduidelijk, maar op zijn laatst is dat 22 september wanneer de nieuwe Apple TV verschijnt. macOS High Sierra is er op 25 september.

Meer weten over iOS 11?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar