Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Apple werkt aan iPhone X-achtig toestel en hij wordt bijzonder goedkoop

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone zonder Touch ID


Lees verder na de advertentie

Een iPhone die de looks heeft van de iPhone X, maar bijna twee keer goedkoper is dan het huidige vlaggenschip. Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar volgens de zeer goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo zit er zo’n toestel aan te komen.

iPhone X-achtig toestel met dual sim

Het gaat om een 6,1-inch iPhone, het aankomende budget-toestel van Apple. Geruchten spreken over een toestel dat net als de iPhone X bijna alleen maar uit scherm bestaat en Face ID heeft. Maar in plaats van een bedrag met drie nullen betaal je slechts 550 tot 650 dollar voor de lcd-iPhone, vermoedt Kuo.

Daarnaast heeft Kuo nog een ander interessant nieuwtje: er komt waarschijnlijk ook en variant van de 6,1-inch iPhone met dual sim. Hiermee heeft je iPhone twee verschillende telefoonnummers, wat erg handig is als je werk en privé graag gescheiden wilt houden. De prijs van de iPhone met dual sim ligt wel wat hoger: die zou 650 dollar tot 750 dollar moeten kosten.

Met zijn iPhone X-functies en lage prijs zal de lcd-iPhone goed in de markt liggen, verwacht Kuo. Hij voorspelt dat Apple tot het derde kwartaal van 2019 tussen de 100 miljoen en 120 miljoen eenheden van het budget-toestel verkoopt. Daarmee zou hij in het aankomende jaar met afstand de populairste iPhone zijn.


kooptip

Om de lage prijs mogelijk te maken, heeft de iPhone wel minder hoogwaardige componenten dan de iPhone X. Het heeft dus een lcd-scherm in plaats van oled en waarschijnlijk is de behuizing van aluminium. Ook is zou er een camera met één lens zijn en ontbreekt er Touch ID.

iPhone XI (Plus)

Naast de lcd-iPhone kondigt Apple tijdens zijn evenement in september waarschijnlijk ook twee oled-modellen van 5,8 en 6,5-inch aan. Volgens de laatste geruchten betaal je daar wel de hoofdprijs voor: het vlaggenschip van 2018 zou maar liefst 1.100 dollar moeten kosten.