Terug naar iPhone X had pas in 2018 moeten verschijnen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X had pas in 2018 moeten verschijnen

Door Laura Grootaarts2 november 2017 15:202 min. leestijd0

De iPhone X is in september aangekondigd en ligt morgen pas officieel in de winkels. De iPhone X is laat! Toch? Nou: nee. De iPhone X blijkt juist erg vroeg te zijn. Het is nooit Apple’s bedoeling geweest om het nieuwe toestel in 2017 al uit te brengen.

iPhone X 2018

iPhone X 2018

2017 was sowieso al een gek jaar, met drie nieuwe iPhones – naast de iPhone X ook de iPhone 8 en 8 Plus. Nu blijkt dat dit jaar alleen de iPhone 8 (Plus) had moeten verschijnen. Dan Riccio (Apple’s Senior Vice President of Hardware Engineering) zegt in een interview met Mashable dat de iPhone X gepland was voor 2018. ‘Maar door hard werk, talent en vastberadenheid lukte het ons om hem dit jaar uit te brengen.’

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Riccio meldt verder dat Apple zich door het krappe tijdspad geen fouten of heroverwegingen kon permitteren. De hele discussie over Touch ID verwerken aan de achterzijde van het toestel of juist aan de voorkant, onder het scherm? Bij Apple heeft die nooit gespeeld. Het design van de iPhone X stond vorig jaar november al zo goed als vast. Zoals nu ook al ongetwijfeld het design voor de volgende iPhone al bijna klaar is.

Stevige concurrentie voor Apple’s nieuwe toestel

Dat Apple het debuut van de iPhone X met een jaar vervroegd heeft, is natuurlijk niet alleen een vriendelijk gebaar richting de consument. Waarschijnlijk hebben ze de de hete adem van de concurrentie in de nek gevoeld – denk bijvoorbeeld aan de randloze Samsung Galaxy S8. Uitstellen was wat dat betreft ook geen optie meer. Vanaf morgen weten we of het de juiste beslissing is geweest van Apple: dan ligt de iPhone X in de winkels.

Lees ook ons dossier over de iPhone X.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar