Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

4x iPhone-tips voor de kerst (iPhone-tips week 51)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone tips week 51


Lees verder na de advertentie

Het is bijna kerst! De tijd van het jaar waarop we ons omringen met lichtjes, cadeautjes en gezelligheid. En je iPhone? Die is er natuurlijk ook bij tijdens de kerstdagen. Daarom geven we je in onze wekelijkse rubriek met iPhone-tips wat kerstige tipjes – en natuurlijk wensen we je alvast een vrolijk kerstfeest!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) Wifi delen met je kerstgasten


kooptip

Heb je dit weekend gasten in huis, dan willen die vast gebruikmaken van wifi. Als ze net als jij een iPhone of iPad hebben, is dat heel eenvoudig:

  • Ontgrendel allebei jullie iPhone of iPad.
  • Je gast Ticket op ’Instellingen>Wifi’.
  • Je gast tikt op de naam van uw wifi-netwerk.
  • Op jouw iPhone verschijnt een melding van waaruit je je wachtwoord kunt delen. Het wachtwoord wordt hierbij niet zichtbaar voor je gast

Lukt het niet: er zijn wat voorbehouden. Zo moeten jij en je gast in elkaars contactenlijst staan, met vermelding van het e-mailadres. Apple legt hier uit wat er nog meer aan de hand kan zijn.

Hebben je gasten geen iPhone? Dan kun je de naam en het wachtwoord van je wifinetwerk ook delen via een QR-code. Open de app Opdrachten en ga naar de Galerie. Zoek hierin naar de opdracht ‘QR-code voor wifi’ en doorloop de stappen in het scherm. Laat je gasten daarna de code scannen.

2) Zing mee met kerst-karaoke!

Feestdagenfavorieten

Deze maand is iOS 16.2 verschenen met daarin de meest kerstige Apple-functie óóit: Apple Music Sing. Oftewel: karaoke! Ben je geabonneerd op Apple Music, dan kun je meezingen met miljoenen nummers uit de enorme muziekbibliotheek. Vind je zo snel niet wat je zoekt? Apple heeft ook een paar leuker afspeellijsten voor je klaargezet. Deze zijn sowieso perfect voor tijdens de kerst:

3) Zet een kerstige widget op je vergrendelscherm

Kerst widgets iphone

Sinds dit najaar kun je widgets op het vergrendelscherm van je iPhone zetten. Die zijn met name bedoeld om je snel te voorzien van relevante informatie – de weersomstandigheden, je volgende afspraak, of je een wekker hebt gezet. Maar in de App Store vind je ook veel apps met decoratieve kerstwidgets. Bijvoorbeeld Widgetable, LockWidget en Color Widgets. En heb je de achtergrond trouwens al veranderd in een foute kersttrui?

4) Maak een mooie flatlay-foto van het kerstdiner

Flatlay kerst

Tijdens de kerstdagen wil je misschien mooie foto’s maken van de feestelijke maaltijden die je thuis of in een restaurant krijgt voorgeschoteld. Of misschien heb je een prachtige compositie gemaakt van kerstversieringen, kaarten en andere kerstaccessoires. Het mooist is het dan om de foto recht van boven te nemen, wat bekend staat als een ‘flatlay-foto’. Om deze foto’s zo recht mogelijk te krijgen, is er een handig trucje dat je kunt gebruiken.

  • Zet het raster aan via ‘Instellingen>Camera>Raster’.
  • Open de app Camera.
  • Houd je iPhone boven je onderwerp. Er verschijnen nu een wit en een geel kruisje in beeld.
  • Beweeg met je iPhone totdat de kruisjes elkaar overlappen – dan houd je je iPhone waterpas. Druk af!

Apple laat het zien in deze video:

https://www.youtube.com/watch?v=o5pV-ZbXWyA&t=1s

Meer van dit soort iPhone-tips?