Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone 2018

'iPhone 2018 krijgt snellader en zó ziet die eruit'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone snellader render


Lees verder na de advertentie

De allernieuwste iPhones zijn geschikt voor snelladen, maar met de adapter die standaard wordt meegeleverd, gaat dat je niet lukken. Bij de iPhone 2018-modellen wordt dat anders. Die worden waarschijnlijk wél geleverd met een iPhone snellader.

iPhone snellader dit jaar meegeleverd

Koop je op dit moment een iPhone, dan tref je in de doos een 5W-adapter aan. Bij de toekomstige modellen krijg je er een 18W-adapter bij, waarmee het opladen zeker twee keer zo snel gaat. Eerder waren er al geruchten over het meeleveren van een dergelijke snellader, nu zijn er ook renders die duidelijk maken hoe zo’n oplader eruit zou kunnen zien.

Op de renders hierboven is een Europese versie van de adapter te zien, met een usb-c-ingang. Het ligt voor de hand dat de nieuwe iPhones daarom ook geleverd worden met een Lightning-naar-USB-C-kabel. De nieuwe adapter is een stuk ronder dan de huidige variant. En een heel stuk lomp dan usb-c-laders die Apple nu verkoopt:

iPhone 8 snelladen accessoires

Ondersteuning voor snelladen


kooptip

De iPhone 8 (Plus) en de iPhone X ondersteunen snelladen. Voor de drie iPhone 2018-modellen die dit jaar moeten verschijnen, geldt ongetwijfeld hetzelfde. De huidige iPhones ondersteunen overigens ook draadloos opladen. Het bijbehorende accessoire van Apple, de AirPower-mat, is vorig jaar al aangekondigd maar ligt nog altijd niet in de winkels. Voor draadloos opladen ben je aangewezen op Qi-opladers van andere fabrikanten.