Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'iPhone 2018 wordt geleverd met usb-c-adapter voor snelladen'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Batterij iPhone snel leeg


Lees verder na de advertentie

Bij de iPhone 8 (Plus) en iPhone X is er een mogelijkheid om de accu op hoge snelheid op te laden, maar de toestellen worden niet geleverd met een oplaadkabel en stekkerblok die snelladen ondersteunen. Bij de iPhone 2018-serie komt daar verandering in, melden bronnen uit de toeleveringsketen aan het Chinese Weibo.

iPhone snelladen

De bronnen stellen dat de iPhone 2018-modellen worden geleverd met een 18W-lader en een Lightning-naar-USB-C-kabel. Met de 18W-adapter gaat het laden een stuk sneller; hij biedt drie keer meer stroom dan de huidige 5W-adapter die de iPhone 8 (Plus) en iPhone X in de doos hebben zitten.

De bron deelt ook onderstaande schets van de oplader. Die wijkt iets af van de traditionele vierkante opladers die Apple nu gebruikt.

schets USB-C-oplader


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een 18W-oplader maakt oplaadsnelheden mogelijk waarbij een iPhone in ongeveer 30 minuten van 0 tot 50% kan worden opgeladen. In een uur is de accu ongeveer tot 80 procent gevuld. Veel concurrerende Android-apparaten ondersteunen het snelladen al, zonder dat er extra accessoires moeten worden aangeschaft.

Snelladen met de iPhone 8 of iPhone X

Gebruikers van de iPhone 8 en iPhone X moeten de accessoires nog wel zelf aanschaffen. Wat je hiervoor in ieder geval nodig hebt is een Lightning-naar-USB-C kabel, die 25 euro kost. Daarnaast heb je een krachtige adapter nodig, zoals de USB-C-lichtnetadapter van 29W (59 euro), of een goedkopere USB-C-voedingsadapter van een derde partij.