Terug naar 'iPhone 2018 wordt geleverd met usb-c-adapter voor snelladen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2018 wordt geleverd met usb-c-adapter voor snelladen'

Door Koen van Ekeren3 mei 2018 10:002 min. leestijd0

Bij de iPhone 8 (Plus) en iPhone X is er een mogelijkheid om de accu op hoge snelheid op te laden, maar de toestellen worden niet geleverd met een oplaadkabel en stekkerblok die snelladen ondersteunen. Bij de iPhone 2018-serie komt daar verandering in, melden bronnen uit de toeleveringsketen aan het Chinese Weibo.

iPhone batterij vervangen

iPhone snelladen

De bronnen stellen dat de iPhone 2018-modellen worden geleverd met een 18W-lader en een Lightning-naar-USB-C-kabel. Met de 18W-adapter gaat het laden een stuk sneller; hij biedt drie keer meer stroom dan de huidige 5W-adapter die de iPhone 8 (Plus) en iPhone X in de doos hebben zitten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De bron deelt ook onderstaande schets van de oplader. Die wijkt iets af van de traditionele vierkante opladers die Apple nu gebruikt.

schets USB-C-oplader

Een 18W-oplader maakt oplaadsnelheden mogelijk waarbij een iPhone in ongeveer 30 minuten van 0 tot 50% kan worden opgeladen. In een uur is de accu ongeveer tot 80 procent gevuld. Veel concurrerende Android-apparaten ondersteunen het snelladen al, zonder dat er extra accessoires moeten worden aangeschaft.

Snelladen met de iPhone 8 of iPhone X

Gebruikers van de iPhone 8 en iPhone X moeten de accessoires nog wel zelf aanschaffen. Wat je hiervoor in ieder geval nodig hebt is een Lightning-naar-USB-C kabel, die 25 euro kost. Daarnaast heb je een krachtige adapter nodig, zoals de USB-C-lichtnetadapter van 29W (59 euro), of een goedkopere USB-C-voedingsadapter van een derde partij.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar