Terug naar iPhone SE wordt krachtigere 5s – en ziet er hetzelfde uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE wordt krachtigere 5s – en ziet er hetzelfde uit

Door Sven Lamers18 maart 2016 10:212 min. leestijd0

Volgende week maandag gaat Apple eindelijk de iPhone SE onthullen. Dan worden niet alleen al onze vragen over de uitrusting beantwoord, maar vooral ook over het uiteindelijke design. Nadat we op basis van gelekte hoesjes en filmpjes al ongeveer konden weten hoe de iPhone SE eruit gaat zien, heeft 9to5Mac nu nog meer informatie over het uiterlijk.

iPhone5s goud

Uiterlijk iPhone SE

Volgens de site ziet de iPhone SE er exact hetzelfde uit als de iPhone 5s. De nieuwe 4-inch iPhone behoudt niet alleen zijn ietwat hoekige vorm, hij krijgt ook de ronde volumeknoppen en de power-knop aan de bovenkant. Ook de achterkant is hetzelfde, met in het midden metaal en plastic boven en onder.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Eerder waren er berichten dat Apple de de iPhone SE van afgeronde hoeken zou voorzien, zoals we die van de iPhone 6 en 6s kennen. Deze geruchten waren echter gebaseerd op een oud prototype. Volgens de bronnen van 9to5Mac zijn de rondingen van de beeldschermhoeken zo subtiel, dat ze niet opvallen.

Minder glanzend

Een wijziging die waarschijnlijk wel gaat opvallen, betreft de spiegelende onderdelen van de iPhone 5s. Om ervoor te zorgen dat vingerafdrukken op de iPhone SE minder sterk gaan opvallen, wil Apple de nieuwe smartphone minder glanzend maken.

Ten slotte bevestigt het bericht ook dat de iPhone 5s zowel de A9-processor als de 12-megapixel camera uit de iPhone 6s gaat krijgen. Ook kan de iPhone SE filmen in 4K. Wat de opslag betreft, krijgen we twee varianten: 16 GB en 64 GB. De iPhone moet op 24 maart, een paar dagen na de keynote, in de verkoop gaan en 450 dollar kosten. Hij vervangt dan de iPhone 5s in het portfolio van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone SE
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar