Terug naar ‘Apple komt in april met iPhone SE Plus 2021’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt in april met iPhone SE Plus 2021’

Door Koen van Ekeren11 januari 2021 12:572 min. leestijd0

Vorig jaar verscheen na vier jaar eindelijk weer een nieuwe iPhone SE. De volgende versie laat misschien veel korter op zich wachten. Volgens een nieuw gerucht heeft Apple een derde generatie iPhone SE in de maak, die in april moet verschijnen. Mogelijk gaat het om een iPhone SE Plus 2021.

iPhone SE Plus 2021

iPhone SE 2021

Het gerucht komt van het Japanse Macotakara. Zij schrijven op basis van informatie van Chinese leveranciers dat Apple in april 2021 een derde generatie iPhone SE uitbrengt. Meer details over wat we van de nieuwe SE kunnen verwachten, geeft Macotakara niet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De kans is groot dat het gaat om een grote versie van de huidige iPhone SE (nu voor € 482). Vorig jaar meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat er een soort iPhone SE Plus komt, die een scherm heeft van 5,5 inch. Nu meet het schermdiagonaal van de reguliere SE 4,7 inch.

Look-a-like van iPhone 8 Plus

Het lijkt het meest logisch dat de nieuwe SE een look-a-like is van de iPhone 8 Plus, die ook een scherm van 5,5 inch heeft. De huidige SE lijkt dan weer op twee druppels op zijn kleinere broer: de iPhone 8.

Maar er bestaat ook een kans dat Apple het anders gaat aanpakken. Onder meer Kuo voorspelde eerder dat de SE Plus een randloos ontwerp heeft zonder thuisknop. Face ID (gezichtsherkenning) heeft het toestel niet. Om kosten te besparen zou Apple een vingerafdrukscanner willen integreren in de aan/uit-knop, zoals dat ook bij de nieuwste iPad Air 2020 is gedaan.

AirPods Pro 2

De SE Plus wordt volgens Macotokara niet het enige nieuwe product van april. Het is ook de maand waarin de AirPods Pro 2 moeten worden gelanceerd. Die zou een nieuw ontworpen oplaadcase hebben. De nieuwe case is opnieuw 21 mm dik, maar iets hoger (46 mm in plaats van 45,2) en minder breed (54 mm in plaats van 60,6).

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze wekelijks nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Macotakara

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar