Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple komt in april met iPhone SE Plus 2021’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE Plus 2021


Lees verder na de advertentie

Vorig jaar verscheen na vier jaar eindelijk weer een nieuwe iPhone SE. De volgende versie laat misschien veel korter op zich wachten. Volgens een nieuw gerucht heeft Apple een derde generatie iPhone SE in de maak, die in april moet verschijnen. Mogelijk gaat het om een iPhone SE Plus 2021.

iPhone SE 2021

Het gerucht komt van het Japanse Macotakara. Zij schrijven op basis van informatie van Chinese leveranciers dat Apple in april 2021 een derde generatie iPhone SE uitbrengt. Meer details over wat we van de nieuwe SE kunnen verwachten, geeft Macotakara niet.

De kans is groot dat het gaat om een grote versie van de huidige iPhone SE (nu voor € 482). Vorig jaar meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat er een soort iPhone SE Plus komt, die een scherm heeft van 5,5 inch. Nu meet het schermdiagonaal van de reguliere SE 4,7 inch.

Look-a-like van iPhone 8 Plus

Het lijkt het meest logisch dat de nieuwe SE een look-a-like is van de iPhone 8 Plus, die ook een scherm van 5,5 inch heeft. De huidige SE lijkt dan weer op twee druppels op zijn kleinere broer: de iPhone 8.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar er bestaat ook een kans dat Apple het anders gaat aanpakken. Onder meer Kuo voorspelde eerder dat de SE Plus een randloos ontwerp heeft zonder thuisknop. Face ID (gezichtsherkenning) heeft het toestel niet. Om kosten te besparen zou Apple een vingerafdrukscanner willen integreren in de aan/uit-knop, zoals dat ook bij de nieuwste iPad Air 2020 is gedaan.

AirPods Pro 2

De SE Plus wordt volgens Macotokara niet het enige nieuwe product van april. Het is ook de maand waarin de AirPods Pro 2 moeten worden gelanceerd. Die zou een nieuw ontworpen oplaadcase hebben. De nieuwe case is opnieuw 21 mm dik, maar iets hoger (46 mm in plaats van 45,2) en minder breed (54 mm in plaats van 60,6).

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze wekelijks nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Macotakara