Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zo snel wordt de iPhone SE 2022 (en zo ziet hij eruit)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone SE 2022 processor


Lees verder na de advertentie

De huidige iPhone SE is al een krachtpatser, maar de aankomende iPhone SE 2022 lijkt een paar behoorlijke upgrades te krijgen om ‘m nóg sneller te maken.

Processor iPhone SE 2022: A15

Volgens een nieuw bericht van nieuwswebsite Nikkei Asia krijgt de nieuwe iPhone SE dezelfde A15-chip als de aankomende iPhone 13. Dat zou voor een behoorlijke sprong moeten zorgen qua snelheid.

Momenteel heeft de iPhone SE nog een A13-chip. Deze is ook al heel snel, maar is inmiddels wel ingehaald door de A14-chip die je in de iPhone 12 terugvindt. Die is namelijk zo’n 20% sneller.

Met een directe sprong naar de nieuwe A15-chip zou de volgende generatie iPhone SE zomaar 40% sneller kunnen zijn dan zijn voorganger. Dat is dus echt een merkbaar verschil!

5G voor minder


kooptip

Nikkei beweert ook dat de nieuwe iPhone SE ondersteuning krijgt voor 5G. Daarmee zou een iPhone met 5G een stuk toegankelijker worden. Momenteel is de iPhone 12 mini namelijk nog het goedkoopste model met 5G-ondersteuning. Op het moment van schrijven is het toestel bij Belsimpel het goedkoopst, waar de iPhone 12 mini € 666 kost. Dat is ruim tweehonderd euro meer dan je voor de iPhone SE betaalt.

De verwachting is bovendien dat er in 2022 géén mini-model meer komt, waardoor het gat in prijs tussen de SE en de nieuwste iPhones van 2022 (mogelijk de iPhone 14 genoemd) met nog eens € 100 toe zal nemen. Dan is het dus extra fijn dat je die meerprijs straks niet meer hoeft te betalen voor 5G-ondersteuning!

Uiterlijk zoals verwacht

Als we de berichten van Nikkei moeten geloven, zal de iPhone SE 2022 verder nagenoeg onveranderd zijn aan de buitenkant ten opzichte van het huidige model. Dat betekent dus een ouderwetse thuisknop, een 4,7-inch lcd-scherm (géén oled) en dezelfde afgeronde randen.

iPhone SE 2022: wanneer?

Volgens Nikkei kunnen we de nieuwe iPhone SE in de eerste helft van 2022 verwachten, na de introductie van de iPhone 13 in september van dit jaar. Het 2020-model van de SE kwam uit in april, het oorspronkelijke 2016-model in maart, dus we kunnen ‘m ergens rond die maanden verwachten. Nog even geduld dus!

Bron: Nikkei Asia