Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'iPhone SE 2 verandert nauwelijks; wel een groter scherm'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone SE


Lees verder na de advertentie

De geruchten over de iPhone SE 2 gaan alle kanten op. Van ‘een miniatuur iPhone X’ tot ‘er komt helemaal geen SE 2’ en alles daartussen. Nu zijn er weer nieuwe geruchten over de nieuwe versie Apple’s kleinste iPhone.

Geen miniatuur iPhone X

iPhone SE

De Chinese website QQ.com (via MacRumors) beweert meer te weten over de specs van de iPhone SE 2. De SE 2 gaat waarschijnlijk niet lijken op de iPhone X. Geen draadloos opladen dus. En ook al geen Face ID en opvallend nieuw design. De iPhone SE 2 lijkt vooral veel op zijn voorganger: compleet dus met thuisknop, dikke randen aan de onder- en bovenkant van het toestel en een metalen achterkant.

iPhone SE 2: groter scherm

De iPhone SE 2 moet het vooral hebben van interne verbeteringen, zodat het toestel iOS 12 straks soepel kan laten draaien. Het toestel wordt daarom uitgerust met een A10-chip (vergelijkbaar met de iPhone 7) en 2 GB werkgeheugen. Qua opslag kun je kiezen uit 32 en 128 GB.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het opvallendste detail dat QQ noemt, is dat het scherm van de iPhone SE 2 een fractie groter wordt dan dat van de huidige SE. Het nieuwe toestel zou een 4,2-inch scherm krijgen, momenteel is het scherm 4 inch groot. Het toestel is daarmee nog altijd stukken kleiner dan andere iPhones.

Presentatie tijdens de WWDC in juni

Een laatste gerucht is dat Apple de iPhone SE 2 tijdens de WWDC in juni zal presenteren. Die vindt dit jaar naar verwachting plaats vanaf 4 juni. Eerdere geruchten hadden  het over maart: de eerste iPhone SE werd ook onthuld tijdens een speciaal ingelaste keynote in maart 2016.

Lees ook ons iPhone SE 2 dossier.