Terug naar Meer bewijs: Apple vertraagt iPhones met oude batterij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Meer bewijs: Apple vertraagt iPhones met oude batterij

Door Laura Grootaarts19 december 2017 10:532 min. leestijd0

Apple verlaagt de prestaties van de iPhone 6s wanneer de batterij wat ouder wordt. Tot die conclusie komen de makers van Geekbench en daarmee onderschrijven ze de theorie die vorige week ontstond op Reddit.

Oude accu betekent tragere iPhone

Vorige week deelde iemand op Reddit een opmerkelijke ontdekking. Zijn iPhone 6s was aanmerkelijk trager dan voorheen, iets wat ook bleek uit een benchmark-test. Na het vervangen van de batterij echter, scoorde het toestel weer als vanouds. Conclusie: Apple verlaagt bij een verouderde batterij bewust de snelheid van de processor, zodat de iPhone niet traag wordt of om de haverklap vastloopt. Vervang je de batterij? Dan is het probleem opgelost.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

De makers van Geekbench – een snelheidsmeting-app – gingen op onderzoek uit, en ontwaarden inderdaad een patroon in de resultaten van duizenden iPhones. Voornamelijk bij de iPhone 6s en in minder sterke mate bij de iPhone 7. Onder iOS 10.2 behaalden de iPhones allemaal dezelfde snelheid, en is er één piek in de grafiek te zien. Maar na de update naar iOS 10.2.1, is dat veranderd en zijn er opeens vijf pieken te zien bij lagere snelheden en ook in recentere versies van iOS is dit nog steeds het geval. Blijkbaar klokt Apple de processor gradueel terug, afhankelijk van de conditie van de batterij.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPhone oude accu geekbench test

Wat deed iOS 10.2.1 precies?

Dat de fluctuaties optreden vanaf iOS 10.2.1 is geen toeval. Vorig jaar waren er batterijproblemen met de iPhone 6s: toestellen vielen soms prompt uit. Apple loste dit software-matig op met de update naar iOS 10.2.1: het aantal crashes liep direct met 70 tot 80 procent terug. Hoe Apple dat precies gedaan had, was op dat moment nog onduidelijk. Nu lijkt het er sterk op dat toen al de snelheid van de processor gemanipuleerd werd. Apple heeft natuurlijk nog niks losgelaten over dit geval.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar