Terug naar ‘iPhone-modellen van 2018 krijgen sterk verbeterde batterij’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone-modellen van 2018 krijgen sterk verbeterde batterij’

Door Koen van Ekeren8 december 2017 11:052 min. leestijd0

Ondanks zijn kleinere formaat heeft de iPhone X een grotere batterij dan de iPhone 8 Plus. Maar bij de drie nieuwe iPhone-modellen van 2018 wordt de capaciteit nog indrukwekkender, zo meldt Ming-Chi Kuo.

iPhone met dual SIM

Batterij iPhone-modellen van 2018

Dat Apple’s vlaggenschip een grotere capaciteit heeft dan de iPhone 8 Plus, dankt de iPhone X aan zijn L-vormige batterij. De analist van KGI verwacht meer verbeteringen bij deze batterijtechnologie, wat Apple in staat stelt om de omvang van de batterij de vergroten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerder meldde de analist van KGI Securities al dat hij drie nieuwe iPhone-modellen verwacht in 2018. Twee versies hebben een oled-scherm van 5,8 en 6,5 inch. Daarnaast is er nog een budgetvriendelijke variant, waarop een 6,1-inch led-scherm prijkt.

De variant van 5,8 inch zou een batterijcapaciteit krijgen tussen de 2.900 mAh en 3.000 mAh. Op dit moment heeft de iPhone X – waarvan het diagonaal van het scherm eveneens 5,8 inch is – een capaciteit van 2716 mAh. Dit betekent een toename van zo’n 10 procent. Bij het X-model van 2018 ligt de capaciteit van de batterij tussen de 3.330 en 3.400 mAh, vermoedt Ming-Chi Kuo.

Budgetvriendelijk model

Ook bij de batterij van de goedkopere 6,1 inch-variant verwacht Ming-Chi Kuo een toename van de capaciteit. Deze batterij heeft overigens geen L-vorm, maar een rechthoekig ontwerp. Deze zou goed zijn voor een capaciteit tussen de 2.850 en 2.950 mAh.

Bij dit led-model keert Apple naar verluidt terug naar een ontwerp met een metalen achterkant, zo bleek eerder deze week uit een rapport van Nikkei. Dit jaar was Apple juist overgestapt naar een glazen achterkant, om draadloos te kunnen opladen. Waarschijnlijk is het bij het 6,1 inch-model dus niet mogelijk om draadloos op te laden, maar wie weet heeft Apple daar een mooie oplossing voor bedacht.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar