Terug naar 'Apple voorziet alle iPhone-modellen binnenkort van usb-c'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple voorziet alle iPhone-modellen binnenkort van usb-c'

Door Koen van Ekeren13 juni 2018 09:302 min. leestijd0

Een universele oplader die op elke telefoon past zou geweldig zijn, maar op dit moment houdt Apple vast aan zijn eigen standaard: Lightning. Daar komt mogelijk verandering in, suggereert het Taiwanese Digitmes. Apple zou afstappen van Lightning en de iPhone-modellen van 2019 voorzien van een usb-c-ingang.

iphone-usb-c

iPhone met usb-c

Eerder meldde het Chinese Weibo dat de iPhone 2018 wordt geleverd met een Lightning-naar-usb-c-kabel, die snelladen ondersteunt. En voor de iPhone 2019 stapt Apple dus zelfs volledig over op usb-c, meldt Digitimes. Dat zou het einde betekenen van Apple’s Lightning-connector.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Mogelijk stapt Apple dus over op een universele oplader die je op je MacBook, iPhone en iPad kan gebruiken. Dit is iets wat we toejuichen, al kun je je afvragen of deze stap niet te laat komt. Het ziet er steeds meer naar uit dat de laadpoort gaat verdwijnen, nu steeds meer apparaten draadloos opladen ondersteunen.

Bovendien is het de vraag hoe serieus we het gerucht van Digitimes moeten nemen, dat niet altijd even betrouwbaar is gebleken. Jaarlijks gaan er geruchten over een iPhone met usb-c-ingang; vorig jaar maakte The Wall Street Journal hier bijvoorbeeld melding van. Elke keer bleek de berichtgeving niet te kloppen; Apple bleef vasthouden aan de Lightning-connector, die het introduceerde bij de iPhone 5 in 2012.

iPhone 2019

Het duurt nog ruim een jaar voordat Apple de iPhone 2019 presenteert, maar er duiken al verschillende geruchten op over het toestel, dat waarschijnlijk een grotere update is dan de iPhone 2018. Het model zou bijvoorbeeld een imposante drievoudige camera krijgen. Die derde lens is niet alleen goed voor een extra optische zoom, maar is ook onderdeel van een nieuwe 3D-detectietechnologie. Daarnaast krijgt de iPhone 2019 vermoedelijk een kleinere notch dan de iPhone X heeft.

Maar eerst komt Apple natuurlijk met de iPhone 2018, die het tijdens de september-keynote presenteert. Meer over dit toestel lees je in ons iPhone 2018-dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar