Terug naar ‘Apple lanceert in 2018 een iPhone met dual SIM en snellere LTE’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple lanceert in 2018 een iPhone met dual SIM en snellere LTE’

Door Koen van Ekeren22 november 2017 11:002 min. leestijd0

Voor het eerst lijkt Apple te werken aan een iPhone met dual SIM. Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft tenminste één van de iPhone-modellen van 2018 een dual SIM-ondersteuning, waarmee je iPhone twee verschillende telefoonnummers heeft. Bovendien heeft het toestel ‘aanzienlijk’ snellere LTE-transmissiesnelheden.

iPhone XI

iPhone met dual SIM

Met een dual-sim ondersteunt een iPhone het gebruik van twee simkaarten. Dat is bijvoorbeeld handig als je het werk en privé graag gescheiden wilt houden, of als je in het buitenland een lokale simkaart gebruikt. Nieuw is de technologie niet: al jaren zijn er smartphones verkrijgbaar met een dual SIM, maar nooit eerder ondersteunde een iPhone dit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De dual SIM heeft volgens Ming-Chi Kuo een dual standby-technologie (DSDS). Deze SIM beschikt over de technologie om twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken; je hoeft dan geen keuze te maken over welke simkaart actief is. Onduidelijk is of de iPhone een dubbele simkaartslot krijgt, of dat Apple kiest voor een E-SIM.

Verder meldt de analist van KGI Securities dat de iPhone-modellen van 2018 voorzien zijn van het X20-modem van Qualcomm en het XMM 7560-modem van Intel. Deze chips hebben een 4×4 MIMO-technologie, wat de LTE-transmissiesnelheden ‘aanzienlijk’ zou verhogen.

Geruchten

Het zijn niet de eerste geruchten over de volgende generatie iPhone-modellen. Vorige week meldde diezelfde Ming-Chi Kuo dat Apple in 2018 drie iPhones lanceert. Twee varianten hebben een oled-scherm van 5,8 en 6,5 inch. Ook is er een goedkope, iPhone X-achtige variant. Deze iPhone heeft een 6,1 inch led-scherm en zou tussen de 649 en 749 dollar moeten kosten.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar