Terug naar iPhone-lek: al je gegevens op straat
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone-lek: al je gegevens op straat

Door Redactie iCreate1 juni 2010 14:432 min. leestijd0

De iPhone is voor veel gebruikers zijn gewicht in goud waard. Het apparaat is zo veelzijdig; de mogelijkheden houden niet op bij bellen en muziek luisteren. Voor sommige bezige bijtjes is het een heus mobiel datacentrum vol vertrouwelijke sms’jes en e-mails. Deze belangrijke gegevens zijn echter niet veilig, onderzoekers van Heise Security hebben dit gisteren bewezen.

Het avontuur van het iPhone-lek begon vorige week. Verbonden met een Ubuntu-computer konden mappen zichtbaar worden gemaakt op een iPhone 3GS ondanks de ingestelde PIN-code. Een gelockte iPhone hoort in principe alle communicatie met een onbekend apparaat te weigeren. Toch maakte de iPhone tijdens het opstarten verbinding met de computer.

In eerste instantie hadden de snoodaards alleen toegang tot de muziek en foto’s op de iPhone. Deze grens van muziek en foto’s is gisteren ‘dankzij’ Heise Security verlegd tot alle gegevens op de iPhone. Ubuntu zet de deur tot het toestel op een kier, waarna Windows volledige systeemtoegang tot stand kan brengen. Via deze toegang kan men met iTunes een volledige backup maken. Alle informatie, van tekstberichten en notities tot wachtwoorden liggen dan voor het oprapen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple heeft nog niet gereageerd op het vervelende lek. De enige oplossing voor nu is je iPhone goed in de gaten houden en met een wijde boog om computers met Ubuntu lopen.

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar