Terug naar iPhone LCD wint van Google´s OLED
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone LCD wint van Google´s OLED

Door Redactie iCreate23 februari 2010 14:452 min. leestijd0

LCD is achterhaald en OLED is de toekomst, die gedachte heerst bij veel fabrikanten en consumenten. De directeur van DisplayMate Technologies, Raymond Soneira, denkt hier heel anders over, hij vergeleek het LCD scherm van de iPhone met het OLED display van de Google Nexus One.

Voor de vergelijking wordt gebruik gemaakt van een iPhone 3GS, de Nexus One en een professionele studio monitor. Elk scherm vertoont dezelfde afbeelding waarna de plaatjes op de telefoons worden vergeleken met de professionele monitor.

Het OLED scherm van de Nexus One blijkt, zoals verwacht, helder en sprankelend. Maar zodra de afbeelding met de professionele monitor wordt vergeleken valt de Nexus One door de mand: De kleuren zijn te overdreven waardoor de afbeelding niet natuurgetrouw wordt weergegeven. Het LCD scherm van de iPhone 3GS doorstaat de test een stuk beter, de afbeelding oogt hetzelfde als op de studio monitor.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Het scherm van de iPhone mag dan beter zijn, het contrast en de kleurverzadiging zijn te laag. Deze aspecten zijn op het OLED scherm van de Nexus One juist weer te hoog. Ze vinden allebei geen gulden middenweg.

Raymond Soneira ziet dan ook graag een verbeterd LCD scherm in de volgende generatie iPhone. Zowel de specificaties als de resolutie van 480×320, zijn niet meer van deze tijd. In het OLED scherm ziet hij wel toekomst, maar nog niet in de aankomende twee jaar.

Dan is het bij deze besloten: de volgende generatie iPhone kan videochatten en heeft een beter scherm. De toekomst zal uitwijzen of Steve Jobs hier hetzelfde over denkt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar