Terug naar iPhone snel kapot? Je hebt recht op een nieuw toestel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone snel kapot? Je hebt recht op een nieuw toestel

Door Laura Grootaarts13 juli 2016 08:182 min. leestijd0

Is je iPhone niet meer te repareren en zit je nog in het eerste garantiejaar van je toestel? Dan kan Apple je niet zomaar afschepen met een een refurbished exemplaar. Zo oordeelde de Amsterdamse rechtbank toen een Apple-klant de zaak over de garantie op het toestel liet voorkomen.

iPhone binnen de garantie defect

In dit specifieke geval ging het om een vrouw die in december 2014 een iPhone 6 Plus had gekocht. In augustus 2015 startte de iPhone niet meer op en bleek het toestel niet meer te repareren te zijn. Apple bood haar ter vervanging een gereviseerd toestel aan dat bestaat uit zowel oude als nieuwe onderdelen. De klant was het hiermee niet eens en vond dat ze recht had op een gloednieuw toestel met dezelfde specificaties. Maar Apple hield voet bij stuk, waarna de vrouw eiste dat de koop ontbonden werd. Ze wilde haar aankoopbedrag terug.

Apple zit fout

Uiteindelijk is de zaak bij de rechter beland en die stelde de klant in het gelijk. ‘Van een iPhone van € 799,00 mag een koper verwachten dat deze niet al na acht maanden onherstelbaar defect is, gelet op haar eigen garantieregeling van een jaar is ook Apple die mening toegedaan’, zo is te lezen in de uitspraak van de rechter. Apple moet haar nu het bedrag betalen dat ze destijds voor de iPhone heeft neergeteld, 799 euro. Bovendien draait Apple op voor de kosten van het proces.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Voor Apple-consumenten is dit een belangrijke uitspraak. Want hiermee is een precedent geschapen. Mocht je in dezelfde situatie belanden als deze vrouw, dan staat zwart op wit dat je geen genoegen hoeft te nemen met een ‘tweedehands’ toestel. Apple zal zijn beleid dus aan moeten passen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar